TÓTH IMRE

Full text search

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE (Fidesz): Tisztelt Miniszter Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Helyezzük szakmai alapokra a költségvetés önkormányzatokat érintő részét aszerint, ahogy a szakma igényli. Hogyan szól ez? "Javasoljuk, hogy a bérfejlesztések 2003. évi kihatásának finanszírozása a tényleges, jogos igények alapján száz százalékban központosított előirányzatból, azaz kötött felhasználású állami támogatásból történjék." Ezt kérik az önkormányzatok, ez szakmailag megalapozott, és így nem lenne determinált a költségvetésük.
Más. Ígért volt a kistérségi normatíva, tekintettel arra, hogy az EU-s csatlakozást megelőzően lassan nemcsak területfejlesztési, hanem közigazgatási kistérségben is kell és kötelesek vagyunk gondolkodni. Tehát tegyük ezt!
Más. Miniszter asszony szóba hozta a gázközművagyon kérdését. A Fidesz-MDF-kisgazda kormány gyakorlatilag jó példát mutatott, hogy a '94-98 között kiprivatizált, 200-300 százalék között elkótyavetyélt gázközművagyon ellenértékét - bizonyos Tocsik-történeteket követően - több mint 62 milliárd forint értékben mi odaadtuk. Önök csak 11 milliárdot állítanak be, ami körülbelül fele annak a jogos igénynek, amit a vonatkozó önkormányzatok igényelhetnek.
Még egy dolog: az érdekképviseletek joggal kifogásolják azt, hogy nem volt érdemi egyeztetés. Önök az anyagot egy nappal - mint a parlamenti képviselőknek - a vonatkozó egyeztetést megelőzően adták oda. Ezért írhatja a Napi Világgazdaság, hogy "Gyöngülő önkormányzati lobbi".
A szocialista polgármesterek között nagyon sok jó szakember van egyébként, de miről ismerszik meg ma a vita mentén a jó szocialista polgármester? Arról, hogy hallgat. Márpedig nagy árat fizetünk ezért a hallgatásért, és furcsa lesz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ha hangosak lesznek a negyedév és félév táján.
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me