FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Először is, azt becsülöm önben, hogy a kérdés elhangzásakor nem menekült ki három minisztertársához hasonlóan, úgyhogy köszönöm szépen, hogy ön meghallgatja a kérdésemet.
Ön bizonyára emlékszik rá, október 29-én egy interpellációt intéztem önhöz, hogyan lehetne változtatni az M5-ös autópálya nagyon drága díjfizetős helyzetén, és ön a válaszában arra tett ígéretet, hogy a tárgyalássorozat elkezdődött, sőt folytatódik, és minden bizonnyal megoldódik, hogy az M5-ös autópálya is a matricás rendszerű pályák közé legyen sorolva. Erről szó szerint ezt mondta: "Ezekről a kérdésekről elkezdődtek a tárgyalások, készülnek a javaslatok. A műszaki előkészítés is úgy folyik, hogy akár így, tehát a jelenlegi keretek között, de módosított formában, akár más módon, de létrejöjjön egy használható, olcsóbb és teljes autópálya."
Nos, ez az interpellációs kérdés október 29-én hangzott el, és október 30-án, rá egy napra az egyik országos napilap ezt írja: "Információink szerint a gazdasági miniszter több hete elhangzott ígérete ellenére máig sem kezdődtek meg az érdemi tárgyalások az M5-ös autópályát működtető AKA Rt.-vel." Majd november 8-án egy másik országos vezető napilap azt írja: nincs realitása annak, hogy az útdíjas M5-ös autópályán 2003 januárjától érvényes legyen az állami M1-M3-ason használatos olcsó matrica. Ennek az a fő oka, hogy a korábban tett ígéretek ellenére a kormány és az Alföld Koncessziós Autópálya Rt. között máig nem kezdődött semmiféle hivatalos tárgyalás, így értelemszerűen nem közeledhettek az álláspontok. Majd pedig november 13-án ugyanezt erősíti meg egy harmadik napilap.
Miniszter Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik állítása az igaz, ugyanis a költségvetési törvénytervezetben egyetlenegy fillért sem láttunk arra, hogy hogyan kerül kiváltásra az M5-ös, nagyon drága autópálya.
Várom a válaszát. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me