DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A kampány véget ért, ezt önnek is észre kéne venni. Ebből következően ezeket a píárfogásokat, amivel kérdéseket tesz föl olyan témában, amiben valóban igazi válaszokat várnak a magyar családok, talán mellőzni lehetne.
Mire várnak választ a magyar családok? Arra, hogy mi történt és mi történik a következő időszakban annak érdekében, hogy jobban élhessenek. Önnek akkor volna morális alapja, kedves képviselő úr, ezeket a kérdéseket föltenni, hogyha az előző... (Demeter Ervin: Képviselői joga! Nem kell ehhez semmi. Képviselői jog!) Szabad válaszolnom, kedves képviselő úr? Köszönöm szépen. (Dr. Géczi József Alajos: Viselkedjél már, édes kisfiam!)
Tehát akkor volna morális alapja ezeket a kérdéseket föltenni, ha a Fidesz többségével működő parlament korábban megszavazta volna a családi pótlék emelését. Négy évig, kedves barátaim, nem emelték meg a családi pótlékot. (Moraj a Fidesz soraiban.) Mi ez év szeptemberétől 20 százalékkal megemeltük a családi pótlékot, pont azzal a céllal, hogy legyen forrása a családoknak arra, hogy meg tudják vásárolni a szükséges tankönyveket és tanszereket a gyermekeik számára. (Zaj. - Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Augusztusban megemeltük, illetve kifizettünk kéthavi családi pótlékot annak érdekében, hogy a családoknak lehetősége legyen arra, hogy meg tudják venni a tankönyveket, és fel tudják készíteni a gyermekeiket a tanévre. Ezeket a lépéseket megtettük, és ez év szeptemberétől - ahogyan ezt látta egyébként az előző döntésekből -, illetve 2003 szeptemberétől a tankönyvek meghatározott kör számára, az általános iskola első négy osztályában ingyenesek lesznek.
(11.10)
Utána a következő évben az 1-8. osztályban ingyenesek lesznek, és ezt ki fogjuk terjeszteni a harmadik évben a gimnáziumi tanulókra is, abban a körben, akik valóban igényelhetik, vagy azért, mert nagycsaládosok, vagy azért, mert nehéz anyagi helyzetben vannak.
Azt gondolom, ez egy tisztességes válasz arra az egyébként píárkérdésre, amit feltett.
Köszönöm szépen, elnök úr, a türelmét. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me