TÓTH GYULA

Full text search

TÓTH GYULA
TÓTH GYULA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt év folyamán eredetileg szóbeli, de a későbbiekben írásban megerősített ígérvény kibocsátására került sor a Magyar Államvasutak Részvénytársaság részéről arra nézvést, hogy a Dombóvári Vasutas Munkás Sportegyesület sportcsarnoka bővítéséhez szükséges beruházás költségeihez a MÁV is hozzájárul. A beruházás teljes vállalkozói díja 83 millió plusz áfa volt, a MÁV ebből 22 millió bővítési támogatás, valamint 2001. és 2002. években 5-5 millió forint ütemezett karbantartási támogatás formájában ígért hozzájárulást.
Mivel Dombóvár város önkormányzata és az Ifjúsági és Sportminisztérium által vállalt támogatásokkal együtt a beruházás költsége lefedettnek látszott, a DVM SE megkötötte a vállalkozói szerződést a generálkivitelező dombóvári székhelyű Rutin Kft.-vel, aki a munkát természetesen el is végezte. Az ISM és a helyi önkormányzat teljesítette előzetes vállalásait, a MÁV azonban a mai napig sajnos nem. A generálkivitelező az egyesületet mint szerződéses partnerét felszólította a fizetésre, majd ennek eredménytelenségét követően az illetékes bíróság előtt fizetési meghagyásos eljárást indított velük szemben. Mindezekről az egyesület elnöke értesítette írásban a MÁV Rt.-t.
A kialakult helyzetben nincs értelme annak, hogy a fizetési meghagyást ellentmondással támadja meg az egyesület, hiszen az alapul fekvő ügy teljesen egyértelmű. A DVM SE írta alá a szerződést a generálkivitelezővel, vállalva ezzel természetesen a vállalkozói díj kiegyenlítését is. Az összegszerűségen sincs mit vitatni, hiszen egyértelmű, hogy a vállalkozói díjból még 32 millió forint bruttó összeg, amely megegyezik a MÁV által folyósítani ígért pénzzel, nincs kiegyenlítve. A fizetési meghagyásnak történő ellentmondással csak a már eddig is tetemes összegű illeték és ügyvédi munkadíj megduplázását tudná az egyesület elérni. Október 4-én a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett, és a generálkivitelező nyilvánvalóan meg fogja indítani az egyesület ellen a végrehajtást. Nem lehet kétséges, hogy a végrehajtási eljárás az egyesület működését és annak az NB I A-csoportjában szereplő kosárlabda szakosztályát teljesen el fogja lehetetleníteni.
Mindezekre figyelemmel tisztelettel kérem a miniszter urat, hogy a helyzet komolyságára való tekintettel a sportegyesület további működésének fenntartása érdekében szíveskedjék a MÁV által vállalt kötelezettség teljesítését elérni, sportnyelven szólva olyan helyzetbe hozni az egyesületet, hogy a generálkivitelezőt ki tudja fizetni.
Várom megtisztelő válaszát. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me