BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Tisztelt Ház! Tényleg az a kérdés, miről folyik a vita: a múltról vagy a jövőről - tehát 2002-ről vagy 2003-ról.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Eddig arról beszéltek, hogy mi hibája volt a minimálbér-emelésnek, és akkor nézzük meg, hogy önök mit mondanak a bérek tekintetében. A minimálbért nem kívánja a kormány emelni. Ez fontos kérdés, mert kérdezem, és kérem önöket, gondolkozzanak el azon, hogy 50 ezer forint minimálbérből meg lehet-e élni, gyereket eltartani, nevelni és lakást építeni és az Unióba menni 50 ezer forint minimálbérrel. Béremelés - 3 százalék.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Úgy gondolom, ez is egyenlő a semmivel, hiszen azért nézzük a gazdasági prognózisokat: az infláció 5 százalékot jelent majd a következő évben, amit prognosztizálnak, tehát elinflálják még a béremelést is.
A másik kérdés: önök azt mondják, hogy a kis- és középvállalkozások támogatása normatív módon, versenysemlegesen megoldható. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A magyar kis- és középvállalkozások a magyar nemzeti gazdaság alappillérei. Ezeket fontos támogatni, mert nekik az adókedvezmény még most, ebben a fejletlen szakaszban nem jelent semmit, igénybe sem tudják venni.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Engedjék meg, hogy mondjak egy példát: egy kisvárosban 18 500 főnél 11 400 vállalkozó van. Ez annyit jelent, hogy egy település gazdasága kis- és középvállalkozásokból áll. Önök mit mondanak arra, hogy ezeket a vállalkozásokat hogyan lehet az Unióba integrálni, és hogyan lehet versenyképessé tenni. Adókedvezményt kapnak, amit ők igénybe sem vehetnek.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A magyar kisvállalkozások 2003-ban nem számíthatnak a magyar kormány és parlament támogatására, és így a versenyképességüket elveszítik.
Úgy gondolom, hogy ezek a kérdések azok, amelyekről tárgyalnunk kell, és kérem, erre mondjanak elfogadható fejlődési, fejlesztési és a jövőt illető alternatívákat.
Köszönöm, hogy szólhattam. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me