BERNÁTH ILDIKÓ

Full text search

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Göndör és Veres képviselő urak hozzászólására kívánok reagálni. Kétségtelen, hogy a gazdaságpolitikának az egyik része az adópolitika. Senkinek nem közömbös, aki adófizető, hogy milyen adó- és egyéb járulékterheket ró ki rá a jóváhagyott költségvetés. De engedjék már meg, hogy felhívjam a figyelmüket arra, hogy az adópolitika mellett legalább ilyen fontos a foglalkoztatáspolitika vagy az a politika, amely versenyhelyzetbe hozza, versenyképessé teszi a hazai vállalkozásokat.
Mint az előbb mondottam, a hazai kis- és közepes vállalkozások, a magyar munkaerő, a magyar munkavállalók kétharmadát foglalkoztatják, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy ezt milyen helyzetben, milyen körülmények között teszik. Igaz, hogy ha adócsökkentésre kerül sor, a vállalkozók számára kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek ezáltal, de adót csak a beszedett jövedelmek után lehet fizetni. Ha számukra csökkennek azok a programok, azok a fejlesztési lehetőségek, állami támogatások vagy az a pályázati rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a vállalkozásaikat fejlesszék, akkor értelemszerűen - legalábbis számomra - ebből az következik, hogy kevesebb adót fognak fizetni, vagy ha meg sem tud kapaszkodni a piacon, akkor egyáltalán nem fog adót fizetni.
A minimálbérrel kapcsolatban pedig,Veres képviselő úr, engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét arra, hogy a Munkaerő-piaci Alap 15 milliárd forintot fizetett ki pályázati rendszerben a minimálbér emelésének kompenzálására. Úgyhogy az, amit ön az előbb elmondott, nem helytálló, nem állja meg a helyét. Ezt egyébként a foglalkoztatási bizottság ellenőrzési albizottsága kitüntetett figyelemmel megvizsgálta, és a pályázatok kifizetésre kerültek. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me