ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Nagyon köszönöm a szót, elnök úr. Szabó Zoltán hozzászólása szomorít el kissé, hisz maga a költségvetés az önkormányzatoktól elveszi azt a lehetőséget, hogy az önkormányzatok az eddigi szokásukhoz híven támogatni tudják a helyi kultúrát. És ez a legszomorúbb, hisz a kultúra egyik melegágya általában a helyi közösségek életében betöltött kulturális tevékenység, és rengeteg civil szervezet működik minden egyes önkormányzati területen.
És ugyan ön úgy mondja, hogy nem épülhet Nemzeti Színház, de tessék nekem megmondani, ebből a költségvetésből a helyi önkormányzati kulturális támogatások hogyan tudnak megvalósulni, hisz ott leszűkült. Ön azt mondja, hogy itt van egyfajta növekmény, de ettől még a helyi kulturális rendezvények száma sem nőni nem fog, sem a színvonaluk erősödni nem fog.
Veszek egy nagyon jó példát: tessék nekem megmondani, hogy grafikai műhelyek általában hol működnek, néptánccsoportok általában hol működnek. Most az, hogy a zenekaroknak adunk támogatást, egy dolog; de meg fog halni az önkormányzati kulturális támogatási rendszer, és ez a legszomorúbb, hisz általában a helyi közösségeket szolgálja az ilyen kulturális rendezvény.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me