HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A kultúra költségvetése, mint minden más szakmaterület költségvetése persze bonyolult, mert a költségvetés maga is nagyon sok fejezetben, nagyon sok rovaton tartalmaz például kulturális célú kiadásokat vagy támogatásokat is.
Én a tárca költségvetéséről beszéltem, és itt a Házban még - merthogy nem is lehet, a számok ezt mutatják - senki nem tudta kétségbevonni, amit én elmondtam.
Persze vannak más területek, a Belügyminisztérium fejezete, ahol nagyon fontos, szép előrelépések vannak, akár az önkormányzati zenekarok támogatása, akár az önkormányzati színházak támogatása területén és így tovább és így tovább. Ez körülbelül 1,5 milliárd forintos emelkedés ezeken a rovatokon, ezeken a sorokon, ez nagyon-nagyon fontos, nagyon szép eredmény.
De vannak olyan területek is, mint például az egyházi műemlékek felújítása és a kulturális örökség megóvása, ami szintén nem a tárca fejezetében volt és van. Ott például tavaly 3 milliárd forint volt az, ami rendelkezésre állt, most, a jövő évi tervezetben 0,5 milliárd forint áll rendelkezésre; ez több mint 80 százalékos csökkenés, ráadásul számszerűen is nagyobb csökkenés, mint ami más területeken - örvendetesen - emelésként megjelenik.
Tehát itt sem igaz az, hogy összességében vizsgálva a kultúrára szánt támogatás nőne. De ez nem baj; lássuk az eredményeket, és próbáljuk elérni, hogy ott, ahol még szükség van támogatásra, tudjuk ezt emelni. Mi egyébként majd a módosító indítványainkkal ezt fogjuk célozni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me