KÖRÖMI ATTILA

Full text search

KÖRÖMI ATTILA
KÖRÖMI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt szocialista Képviselők! Úgy tűnik, önök lélekben még mindig ellenzékben politizálnak, hiszen láthatóan nem a 2003-as költségvetési javaslatuk mellett érvelnek - a semmi mellett persze nehéz érvelni -, hanem egy ellenzéki képviselő teljesen világosan megfogalmazott bírálatát próbálják az előző kormányra mutogatva még mindig valamilyen módon semmissé tenni. Én örülnék, ha önök a 2003-as költségvetésük mellett próbálnának érvelni.
S kapaszkodjon meg, Földesi képviselő úr, az a helyzet, hogy a jelenlegi szituáció kísértetiesen hasonlít a Horn-kormány első költségvetési vitájához. Annyi a különbség, hogy a jelenlegi kormányt nagyobb médiatámogatottság övezi. Azt kevesen tudják, hogy akkor a Bokros-csomagra elsősorban, ha szükség volt, azért volt szükség, mert nyolc hónapig kormányozatlan volt az ország. Jelen pillanatban ugyanez folyik. Önök elköltöttek 320 milliárd forintot; a saját maguk által elküldött üzenetek éppen elégnek bizonyultak ahhoz, hogy szétzilálják a magyar gazdaságot. Üzentek a magyar vállalkozóknak, hogy nem számítanak rájuk. Üzentek a magyar munkavállalóknak, hogy nem számítanak rájuk. És egyben azt sem kalkulálták, hogy a külföldi tőke bizony elkezd kivonulni Magyarországról.
Az a helyzet, hogy bizony a Medgyessy-kormány néhány hónapos munkája állította elő azt a szituációt, hogy a 2003-as költségvetési javaslat mellett a szocialista képviselők nem tudnak érveket felhozni. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me