LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Csak azért szeretnék hozzászólni, mert eljutottunk már a bérekig, az adókig, addig a pontig, hogy a szocialista kormány milyen szavahihető.
(10.00)
Itt van a kezemben egy kiadványuk, amely az önkormányzati választásokra készült, új fejezet, október 20-a, azt írják rémhírként: "A szocialista kormány új Bokros-csomagot fog bevezetni, ha hatalomra kerül. Ez a bérek befagyasztásával, adó- és áremelkedéssel, az emberek elszegényedésével jár majd." Ez a rémhír, amelyet állítólag a Fidesz terjesztett. Most nézzük meg a következő évet, mi történik!
A múltkor tárgyaltuk és a parlament elfogadta az adótörvényeket. Mit látunk benne? Hogy az adókat kőkeményen emeli ez a kormányzat, több szolgáltatásnál, például szállítás, raktározás, egyebek, az illetékek drasztikus emelése, autópályadíjak emelése, ne beszéljünk arról, hogy a villamos energiának, illetve a gázenergiának az emelését is már az újságokban számtalan helyen olvashatjuk.
És mi történik a bérek befagyasztásánál? A bérek befagyasztásánál hallani, hogy jó, ha talán bruttó 3 százalékot adnak a versenyszférának, a közalkalmazottaknál egy fillért nem emelnek jövőre; akkor kérdezem, hogy ebben mi a rémhír, amit a Fidesz jóhiszeműleg, figyelmeztetőleg (Derültség az MSZP soraiban.) a választási kampányban a magyar lakosságnak elmondott. Mert mit csináltak önök? Megint becsapták a magyar választó lakosságot. (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Hiszen a béreket befagyasztják jövőre, adó- és áremelkedéssel jár majd a következő esztendő. Tehát mi történik? Egy enyhébb Bokros-csomag lesz a következő esztendőben, uraim. Ezt önök az önkormányzati választások előtt adták ki.
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me