VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Szabó Zoltán MSZP-s képviselő úr az imént tett egy olyan kijelentést, mely arra utalt, hogy előre elköltötte az előző kormány a pénzt. Elköltötte, igen, gátépítésre, útépítésekre, egyebekre. Én például örülnék neki, ha a csongrádi gátberuházás tovább folytatódna. Vagy nagyon örülök annak például, hogy az E5-ös út földkisajátítási kérdései megoldódtak az előző időszakban, és örülnék, ha ez tovább folytatódna azzal, hogy továbbépülne az E5-ös, de legalább a matricás rendszer az önök ígérete szerint érvényesülne, hiszen az ország legdrágább autópályája az E5-ös.
Utólag azonban ez a kormány visszakér. Itt van egy csomó dokumentum a kezemben, több mint száz forráskúti gazdától kérik vissza a kifizetett szövetkezeti üzletrészt. Szeptember 26-a óta én erre választ nem kaptam Szanyi Tibor államtitkár úrtól - nem értem az okát.
Ugyanakkor utalnak itt különböző pazarlásokra. Hát az mi, ha nem pazarlás, amikor a sertésekkel nem lehet az ételmaradékot feletetni? Közel 15 milliárdos pazarlás, hiszen 200 ezer sertés esik ki emiatt a forgalomból; illetve a megsemmisítése is az ételmaradéknak komoly összegbe kerül, ami a diákétkeztetést és minden mást sújt! 15 milliárd körüli kidobott pénzről van szó - ezt lehetne üvegzsebszerűen vagy üvegszemmel is vizsgálni. Ugyanakkor a törvény adta kötelezettségnek, az osztatlan földtulajdonok kimérésének nem tesz eleget a mostani kormány. Nem értem az okát.
Ugyanakkor van egy nagy elhallgatás is az energiaárak emelése, az infláció vonatkozásában. Tulajdonképpen a vidéki közbiztonság érdekében sem történnek meg a fejlesztési lehetőségek, nem történhetnek meg, hiszen a költségvetésben ez nem szerepel. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me