VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A foglalkoztatás nagy gondja a vidéknek, alapvetően az agrárium az, amely a foglalkoztatást valamilyen szinten képes még ebben a helyzetben is felvállalni.
(10.10)
Nagyon fontos lenne tehát, hogy az agrárhitelek és támogatások mértéke a jelenlegi szint fölött történhessen, hiszen ez a foglalkoztatás bővülését jelenthetné a vidéken. Fontos dolog ezenkívül a vidékre hűtőházak, csomagolók, feldolgozók elhelyezése, hiszen a megtermelt áruféleségekkel így lehet piacra jutni, így lehet a versenyképességet biztosítani, és ez szintén foglalkoztatást jelent. Nem igazán látszanak ezek a költségvetési számok a jelenlegi rendelet tervezetében. Ugyanakkor látszik az, hogy például Csongrád megye egyetlen állami agrár-rt.-jét, ami tulajdonképpen egy genetikai központnak is számít, a "Hód gazdát", el szeretnék adni. Mi ez ellen tiltakozunk és helytelenítjük.
A foglalkoztatást nagymértékben segítette az építőipar fellendülése a Széchenyi-program lakásépítései kapcsán, úgy a bérlakások, mint a magánlakás-építkezések nagymértékben fellendültek az elmúlt időszakban. Az arra való támogatottság kivéreztetése viszont pont egy ellenkező folyamatot indít meg. Az előző időszakban és a közelmúltban még lakókörzetünkben, Csongrádon, Balástyán, Bakson és Sándorfalván, ahol ezek épültek vagy másutt is, nem lehetett kapni kőművest vagy segédmunkást. Ma már túlkínálat van, visszaszorulóban van a foglalkoztatottság. Vidéken ez nagyon fontos dolog, hiszen nem lehet célja egyetlen kormánynak sem, hogy ingázzanak az emberek, föláramoljanak a nagyvárosokba, és itt a meglévő, így sem szerencsés (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) alkalmi helyzetet tetézzék, esetleg még vidékről is.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me