ELNÖK (Harrach Péter)

Full text search

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 1997. évi LXVI. törvény és a Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény egyes rendelkezéseinek módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az előterjesztést T/1028. számon, az egységes javaslatot pedig T/1028/8. számon kapták kézhez.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az egységes javaslathoz senki nem nyújtott be módosító javaslatot, záróvitára nem kerül sor.
Arra figyelemmel, hogy a törvényjavaslat 1. §-ának elfogadásához az alkotmány 50. § (5) bekezdése alapján a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges, a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 1997. évi LXVI. törvény és a Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény egyes rendelkezéseinek módosításáról szóló törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezését az egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 366 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezését az egységes javaslat szerint elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 1997. évi LXVI. törvény és a Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény egyes rendelkezéseinek módosításáról szóló törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 366 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat szerint elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a Magyar Rádió kuratóriumának évenkénti beszámolóihoz kapcsolódó országgyűlési határozati javaslatok módosító indítványairól történő határozathozatalok és lehetőség szerint a zárószavazások következnek. Előtte azonban bejelentem, hogy az előterjesztő kulturális bizottság a döntéshozatalok előtt már nem kíván válaszolni a korábban elhangzottakra.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me