BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A módosító javaslatok között, és erről már volt szó, van egy kiemelkedő tétel, az útfenntartás és az úthálózat-fejlesztés során az ez évi tényleges költségadatokkal szemben, ami a 79 milliárd forintot is meghaladta, 55 milliárd forint szerepel.
Szeretném tájékoztatni a tisztelt Házat és államtitkár urat, hogy ebből az útfenntartást, útüzemeltetést és bizonyos balesetveszélyes csomópontok korszerűsítését, fejlesztését, közúti gyalogátkelőhelyek megvilágítását és minden olyan feladatot, amely feltétlenül szükséges, hogy a magyar úthálózat állapota ne romoljon, nem lehet megvalósítani. Aki arra képes, hogy 20 milliárddal kevesebből megoldja a téli és nyári forgalom üzemeltetését, fenntartását, az nem számol azzal a hatalmas változással, hogy már a csatlakozást megelőző évben is milyen nagy forgalomáradat és milyen nagy teherforgalom-áradat zúdult Magyarországra. Néhány lakott területen már alig lehet áttérni az út másik oldalára. Néhány helyen már a kipufogógázok mérgezési veszélye nélkül nem lehet közlekedni gyalogosan, gyerekekkel.
(Az elnöki széket dr. Szájer József, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Ezért lelkiismeretlen dolog az, hogy egy olyan területen csökkent a költségvetés drasztikusan, ahol lehet csökkenteni a balesetszámot, lehet csökkenteni a halálos és sérüléses balesetek számát, és néhány csomópont, vasúti átjáró korszerűsítésével pedig lehet csökkenteni a balesetszámot. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Kérem, hogy gondolják meg, és módosító javaslatunkat támogassák. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me