DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nógrádi és Lázár képviselő urak azt kérdezték, hogy miből lesz pénzük az önkormányzatoknak a fejlesztés önrészére.
Tisztelt Képviselőtársaim! Például az iparűzési adóból (Moraj az ellenzék padsoraiban.), például a személyi jövedelemadó helyben maradó részéből, például az illetékbevételekből. (Mádi László: Nem csak Budapest van a világon!) Ugyanis Márton képviselő úrnak igaza van. El kell olvasni a módosító indítványokat, tisztelt képviselőtársaim: az van benne, hogy a növekményt számítjuk bele. Tetszik tudni? A növekményt számítjuk bele.
Az, hogy eredetileg ezek a bevételek az önkormányzatoknál alacsonyak voltak, elképzelhető, tisztelt képviselőtársaim, csak azokat az adó- és költségvetési törvényeket, amelyek miatt ezek a bevételek az önkormányzatoknál alacsonyak voltak, még önök fogadták el két esztendővel ezelőtt. Ezek miatt alacsony az a bázis, aminek ha a növekményét elvesszük, önök szerint nem lehet finanszírozni az önkormányzatokat. Szerintem egyébként lehet; mindenesetre azt a többletkiadást, amit az önkormányzatoknak a bérek áthúzódó emelkedése okoz, nem az eddig megvolt adó-, illeték- és egyéb bevételekből, legfeljebb azok növekményeiből kell fedezni, tisztelt képviselőtársaim, és amennyiben ezek a növekmények nem fedezik, akkor lép életbe a Gulyás és Veres képviselőtársaink által benyújtott módosító indítvány, amely minden ilyen önkormányzatnak ezt a bevételkiesést pótolja.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me