VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Ugye, kedves képviselőtársaim, mennyi gond van a vidéki emberek életével? Hiszen valóságosan esélyhátrányba kerülnek ennek a költségvetésnek a kapcsán. Közel 50 milliárdot vonnak ki a mezőgazdaságból, az agráriumból, és gyakorlatilag, ha ebben a költségvetésben 100 milliárddal kapna többet, akkor kerülhetne a helyére az előző évekhez viszonyítva. Nagyon fontos dolog a vidéki térségek felzárkóztatása. Fontos feladat a nemzeti agrár-környezetvédelmi program végrehajtása, hiszen azoknak a legelőterületeknek a hasznosítása és egyebeknek a bekapcsolása, a biokultúra terjesztése... - az egyik törvényjavaslat erre vonatkozik.
Az üzletrészek kifizetésére nem látunk a költségvetésben keretet. Ígéreteket már hallottunk, ígéretekkel teli van a padlás. Forráskút településen a kifizetett üzletrésztulajdonokat most követeli bíróság útján vissza a tisztelt minisztérium. Ez számunkra elfogadhatatlan, és én levelezek ebben az ügyben az államtitkár úrral, a minisztériummal. Még ígéret szintjén sem kaptam erre megnyugtató választ.
Az EU-csatlakozás tulajdonképpen a nemzeti agrárprogram fölgyorsítását is kívánja. Ehhez komoly forrásokat kell rendelni. A képviselőtársaimmal beadott módosító indítványaink erre irányulnak. Nagyon fontosnak mondták önök az előző ciklusban az érdekképviseletet. Ha most megnézzük az agrárium szemüvegén át, mit kap a Magosz, vagy mit kapnak az egyéb agrár-érdekképviseletek, nagyon el lehet rajta gondolkozni. Kérem, támogassák a gazdakörök támogatását, illetve a hegyközségekre irányuló módosításokat!
Ugyanakkor nagyon szomorúan vesszük tudomásul azt, és nem akarunk beletörődni, hogy önök privatizációs szinten 56 cégnek a privatizálását tervezték. Ennek menjen elébe, Keller képviselőtársunk, és akadályozza meg, hogy a mezőgazdaságot padlóra tegyék (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hiszen a gondok már itt vannak a küszöbön, és önök tervezik még a szerencsejátékot is privatizálni. Nem tudom, hogy mire szánják ezeket a pénzeket. (Az elnök ismét csenget.) Közel 50 milliárd hiányzik a büdzséből az agrár...

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me