SZALAI ANNAMÁRIA

Full text search

SZALAI ANNAMÁRIA
SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Államtitkár Úr! Az ön minisztere, széke elfoglalását követően első lépései közt, a pályáztatási rendet megkerülve jóbarátját szerette volna odahelyezni a Nemzeti Színház élére. Röviddel ezután jogilag erősen vitatható, de etikailag mindenképpen megkérdőjelezhető módon eltávolította a másik nemzeti intézményünk, az Operaház törvényesen kinevezett vezetőit. Közismert, hogy Görgey úr - felesége okán, akit hátrányosan érintettek az intézményben végrehajtott változások - nem tekinthető elfogulatlannak az Operaház ügyében. Talán ez a szubjektivitás is hozzájárul az újabb készülő pályáztatási malőrhöz.
Tisztelt Államtitkár Úr! A hajdani és jelenleg megbízott főigazgató, Szinetár Miklós többször kijelentette, hogy nem kíván pályázni. Ám mégis meggondolta magát, és beadta a pályamunkáját. A dolog tán rendjén is lenne, bár az eltávolított vezetők munkajogi pere még nem fejeződött be. De birtokomban van egy levél, mely szerint a minisztérium a megbízott főigazgató urat kérte fel arra, hogy a pályázati felhívást véleményezze, észrevételezze.
Ha ez megfelel a tényeknek, bár Szinetár úr a nyilvánosság előtt letagadta, ön szerint mit gondolnak erről az eljárásról az emberek? Mit gondolnak erről a rivális pályázók? Szinetár úr megadja a pályázat feltételeit, beadja a munkáját. Ezek után netán még az is elképzelhető, hogy Szinetár úr maga bírálja el saját és ellenfelei pályázatát? Az Operaház a felállított vezetők reformjai következtében esélyes lehetett volna hajdan volt nemzetközi rangjának visszaszerzésére. Jelenleg nemzetközi sikerek helyett hazai botrányoktól hangos a korábban szebb napokat látott intézmény.
Államtitkár Úr! Ön úgy gondolja, egyenlő esélyeket biztosítottak az Operaház vezetésére pályázóknak? Ha a tárca nem kíván újabb jogtiprást elkövetni, két lehetősége van: 1. kizárják (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a tisztességtelen előnyhöz jutott pályázót; 2. új pályázatot írnak ki. Melyik megoldást választják önök? (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me