DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! A ma hatályos szabályozás nem arról szól, hogy azonnal börtönbe kerülnek fiatalok. A ma hatályos szabályozás úgy szól, hogy nyolc stációja van - nyolc stációja! -, és nem véletlen, hogy 2000-ben és 2001-ben mindösszesen három-három fiatalkorú került kábítószer-fogyasztással, egyéb bűncselekmény mellett, börtönbe.
Ügyészi szakban van a vádemelés elhalasztása. Ebben a szakaszban előírhatja az ügyész a rendőrrel, a gyermekvédelmi szervezetekkel együtt a ma hatályos szabályozás szerint, hogy milyen magatartási szabályokat köteles a fiatal az elkövetkező időszakban tanúsítani ahhoz, hogy valóban elhalasztásra kerüljön a vádemelés.
Eljut a per első szakaszáig az ügy; abban az esetben lehetősége van az eljárásban a megrovásnak, a próbára bocsátásnak, a közérdekű munkának, a felfüggesztett pénzbüntetésnek, a pénzbüntetésnek, a felfüggesztett szabadságvesztésnek és a szabadságvesztésnek.
Kérem szépen, amikor nyilatkoznak a képviselőtársaim, akkor vegyék figyelembe, hogy az előző időszakban senkinek nem volt célja, önök kampányfogásnak használták ezt, hogy 10-20-30 ezer fiatal megy majd a börtönbe; ahogy kampányfogásnak használták azt is, hogy 23 millió román érkezik Magyarországra. De kérem, tessék elolvasni azt a büntető törvénykönyvet, és azt a teljesen logikus szabályozást, amely egyfajta értékrendre épül! Mert én egyetértek azzal, hogy értékek mentén kell szabályozni, de üzennie kell egy ilyen jogszabálynak, hogy a kábítószer tiltott szer. És azt az álságos megoldást, amely tovább folytatja a négy évvel ezelőtti helyzetet, hogy miközben kimondjuk, hogy tiltott szer, aközben szemet hunyunk kisebb és közepes mennyiségen és nem tudom én, min, ezt a megoldást értékelvű alapon sem lehet támogatni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me