RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Szabó Zoltán képviselőtársammal együtt állapítottuk meg, hogy nem szerepel a törvényben az, hogy csak egyszeri alkalommal lehet ily módon elkerülni. Megállapítottuk azt, hogy helyes lenne, ha egy közös módosító indítványt nyújtanánk be, de ebben a pillanatban nem szerepel ilyen a törvényben a félreértések elkerülése végett. Ami most a törvényből kiolvasható, az az, hogy egy gyermekek által látogatott oktatási intézményben a törvény szerint könnyebb és kisebb kockázattal jár a kábítószer fogyasztása és a terjesztése, mint bárhol máshol. Ez az első pont, amiért nagyon határozottan tiltakozunk. (Dr. Szabó Zoltán: Ez nem igaz!)
A javaslat gyakorlatilag ösztönzi az iskolai közös kábítószer-fogyasztást azáltal, hogy a büntethetőség igen könnyen elkerülhető. Azt kell mondani, hogy megelőző felvilágosító szolgáltatáson veszek majd részt. Az a gond, hogy ez megkönnyíti a drogkereskedők dolgát, az oktatási intézményben az előbb említettek miatt a minimális kockázattal sem kell számolni beetetés és közös fogyasztás esetén, azt kell mondani, hogy ilyen módon megelőző felvilágosító szolgáltatáson veszek részt.
Egyetlenegy országban nem gyakorlat, hogy az iskolai drogfogyasztás és a terjesztés enyhébb megítélés alá esik, mint az iskolán kívüli, ezzel megegyező tevékenység.
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, kulcskérdés az a módosító indítvány, amelyről beszéltünk. (Dr. Gál Zoltán: Nem ez van benne!) Én is azt hiszem, hogy nagyon fontos, hogy a törvényben legalább - ha már ehhez ragaszkodnak - az legyen benne, hogy ez egyszeri alkalom, egyszer lehessen azt mondani, hogy közösen fogyasztottunk, hogy én hoztam a trafikból vagy nem tudom, honnan a kábítószert az osztálytársaimnak.
(13.50)
De ebben a pillanatban, tisztelt képviselőtársaim, az a helyzet, hogy ez nincs benne a törvényben. Úgyhogy én elhiszem az önök jó szándékát, de akkor fogjuk elhinni, ha legalább az belekerül, hogy egyszeri alkalomról van szó. A beterjesztett törvényjavaslatban azonban ez nem szerepel, és talán ezért is magasabb a vita hőfoka, mint kellene.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me