DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Én őszinte tisztelettel figyelem a köznyelven mindközönségesen csak papagájkommandónak becézett fideszes különítménynek azt a képességét, hogy érvektől és tényektől teljesen függetlenítve magukat képesek ezerkétszáznegyvenhatodszor is elmondani ugyanazt a valótlanságot. Szeretném Homa János képviselőtársamnak ismételten én is ezerkétszáznegyvenhatodszor elmondani, hogy nem igaz, hogy nem jelöltünk kuratóriumi elnökségi tagokat, jelöltük őket, közjegyző előtt van.
Nem igaz, hogy az Alkotmánybíróság törvényesnek minősítette a csonka kuratóriumi elnökséget, pusztán azt állapította meg, hogy a törvénytelenség és alkotmányellenesség kimondására nincs hatásköre. Nem igaz, hogy meg kellett volna állapodniuk az akkori ellenzéki pártoknak a kuratóriumi elnökségi tagok jelölésében, a médiatörvény és annak alkotmánybírósági értelmezése világosan kimondja, hogy nem kell megállapodniuk. Nem igaz, hogy volt olyan kompromisszumos javaslat, tisztelt Ház, amibe mi ne mentünk volna bele. A kompromisszumos javaslat az akkori kormánykoalíció részéről az volt, hogy azt a helyzetet, amit ők törvénytelenül elértek, utólag egy szavazással törvényesítsük. Ebbe nem mentünk bele, tisztelt Ház!
Nem igaz, hogy az akkori ellenzéki, mai kormánypártok a médiapiac 90 százalékát uralják. A következő napirendi pontban fogjuk tárgyalni az ORTT beszámolóját, itt van a kezemben, tisztelt Ház, a 87. oldalon a 14. ábra mutatja a kormányzati oldal és a parlamenti ellenzék médiahasználatát a híres magazinműsorokban 2001-ben. Nem a közszolgálati médiumokban, az összes médiában, tisztelt képviselő úr, 2001 januárjában 7 százaléka volt az ellenzéknek és 93 százaléka a kormánykoalíciónak, de egész 2001 folyamán 19 százalékos (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) átlagot képviselt az ellenzék a 81 százalékos kormánykoalícióval szemben.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me