DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Én nem hiszem, hogy itt álvitát folytatnánk. Ami pedig azt illeti, hogy a beszámolóról vitatkozunk-e vagy sem, ha Szalai Annamária képviselőtársam nem késve érkezett volna, akkor hallotta volna, hogy én tizenöt perces felszólalásomból mintegy tizenkét percet a beszámoló megállapításainak részletes cáfolatával töltöttem el.
Kétségtelen tény, hogy egyetlen független hatóság sem merte venni azt a bátorságot, hogy kimondja, miszerint az elmúlt időszakban törvénytelenül működtek a közszolgálati médiumok. Egyik sem mondta egyébként, hogy törvényes, mindegyik vagy hatáskör hiányában utasította el, vagy annak hiányában, hogy a kezdeményező, aki az adott bírói fórumhoz fordult, nem jogosult ilyen kezdeményezésre. Egyetlen érdemi döntés nem született azokkal a határozatokkal kapcsolatban, amelyeket az önök többségével az Országgyűlés meghozott; minden döntés érdemi vizsgálat nélkül, formai okokból, hatáskör hiányára vagy benyújtási jogosultság hiányára hivatkozva utasította el az állásfoglalást. Hogy ebben az időszakban az a bíróság, amely ilyen végzést nem mert meghozni, mennyire volt szabad és független, ezt most az önök belátására bízom.
Ami a médiatörvényt illeti, tisztelt képviselőtársam, erről is sokszor volt már szó. Pető képviselő úr az imént elmondta: olyan törvényt nem lehet alkotni, amit ha az éppen hivatalban lévő kormány akar, ne lehetne megszegni. A törvényeket betartani kell szándékozni, és nem azt keresni, hogy hol lehet megszegni. A háború előtt a Beszkárt járatain ki volt írva egy nagy felirat, hogy "Padlóra köpni tilos!" - ebből azonban nem következett az, hogy a plafonra szabad volt köpni. (Derültség az MSZP soraiban.) Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me