HOMA JÁNOS

Full text search

HOMA JÁNOS
HOMA JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Pici szomorúsággal hallgatom, amikor tartalmi dolgokkal kapcsolatban tesznek megjegyzéseket képviselőtársaim.
(12.40)
Többek között ilyen az, amikor a Vasárnapi újság című programot próbálják bírálni ezzel, megakadályozni azt, hogy az ott tevékenykedő szerkesztők kifejthessék véleményüket. Szeretném, hogy amikor a Vasárnapi újságról beszélnek, akkor esetleg szóba hoznák a Tizenhat órát is, amely a Vasárnapi újság egy ellenpárja, és ha jól gondolom, arra hivatott, hogy ha a jobboldali véleményeket markánsabban megfogalmazó Vasárnapi újságnak lehetőséget ad a Magyar Rádió, akkor a balliberális értékeket is meg kell jeleníteni valahol, ez, mondjuk, a Tizenhat óra.
Szerencsétlen dolognak tartom azt is, amikor arról beszélnek a képviselőtársaim, hogy kiket hallgattattak el, vagy kiket vettek le a műsorról, hiszen úgy gondolom, hogy nem szerencsés az, ha csak azt ragadják ki, hogy vannak olyan műsorszerkesztők, akik kimondottan politikai tevékenységet igyekeznek folytatni műsoraikban - ilyen volt többek között a "Beszéljük meg!" című műsor, amelynek szerkesztőjét, Bolgár Györgyöt legutóbb ki is tüntették, azt hiszem, október 23-án. Szerencsétlen dolognak tartom azt, amikor azt mondják, hogy vannak olyan szerkesztők, meg mernek szólalni olyan szerkesztők a műsorban, mint, mondjuk, P. Szabó József, aki nem kimondottan az önök véleményét képviseli.
Én arra kérném önöket, hogy sokkal toleránsabban, sokkal visszafogottabban minősítsék a Magyar Rádió tevékenységét, és ha lehet, a tartalmi munkájába ne nagyon avatkozzanak bele.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me