DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Úr! Magyarországon évek óta forgalomban vannak hormonális fogamzásgátlók és sürgősségi fogamzásgátlók, ezek az én ismereteim szerint a lehető legnagyobb biztonságot nyújtják a fogamzásgátlást illetően, és ezek a gyógyszerek teljes egészében megfelelnek az Európai Unióban érvényes előírásoknak. Azonban, mivel gyógyszerek - és ezt szeretném hangsúlyozni -, gyógyszerként a közvélemény előtt nem reklámozhatóak.
Sajnos nem láttam, mi az, amit a képviselő úr felmutatott, meg fogjuk vizsgálni, de a sürgősségi fogamzásgátlókra ugyanez érvényes: egy módon lehet tájékoztatni, éspedig a gyógyszert rendelő orvosok számára az orvosi folyóiratokban. Ez lehetséges. De, tisztelt képviselő úr, ezeket a fogamzásgátló gyógyszereket, amelyeket egyesek abortusztablettának tekintenek, semmilyen módon nem lehet annak tekinteni. Ez mindenképpen téves, tisztelt képviselő úr.
Egyébként pedig azzal teljesen egyetértünk, hogy az abortuszok számát, a legálisan végzett abortuszok számát minden lehetséges módon vissza kell szorítani.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me