DR. ÁDER JÁNOS

Full text search

DR. ÁDER JÁNOS
DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Az a szokás a politikai viták megtartása során, hogy a levezető elnök megkérdezi végig a frakciókat, kívánnak-e szólni a rendelkezésükre álló időkeret terhére. Úgy tudom, hogy a Fidesz-frakciónak még van ideje, tehát ennek keretére kívánom röviden a vita tapasztalatait összegezni.
Lassan öt órája ülünk itt, öt órája folyik ez a politikai vita. Ennek a politikai vitának az a tapasztalata, hogy önök egyetlenegy kérdésre sem válaszoltak. Nem válaszoltak azokra a kérdéseinkre, amelyek azt próbálták kideríteni, arra keresték a választ, hogy önök miért csapták be, miért csapják be a választóikat. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Nem csaptuk be!)
Nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy miért nem teljesítik választási ígéreteiket.
Nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy miért is nem lesz ingyenes a tankönyv 2006-ig sem az általános iskolásoknak, minden általános iskolásnak.
Nem válaszoltak arra a kérdésre sem, hogy választási ígéreteikkel ellentétben miért emelik mégis a lakossági gáz árát.
Nem válaszoltak arra a kérdésre sem, hogy ígéreteikkel szemben miért nem csökkentik az adókat.
Arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy miért csapnak be 950 ezer vállalkozót.
Arra sem válaszoltak - pedig a gazdasági miniszter egy jó darabig itt üldögélt -, hogy miért nem építik meg, 2006-ig sem fogják megépíteni azt a 800 kilométernyi autópályát és autóutat, amit a választási kampányukban megígértek. Miért van az, hogy a Gazdasági Minisztérium terveiben, a C-változatban már csak 59 kilométer autópálya szerepel négy év alatt? (Szalay Gábor: Tévedés! Totális tévedés!) Nem totális tévedés (Szalay Gábor: De totális tévedés!), nálunk vannak a dokumentumok, államtitkár úr, úgyhogy ha esetleg szót kér, majd lehet, hogy még lesz ideje rá, hogy válaszoljon. (Szalay Gábor: Nincs idő.) Hát ha nincs, akkor majd elmondhatja más fórumokon.
Arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy miért szüntették meg a szocialistákhoz közel álló gyanúsítottakkal szembeni büntetőeljárásokat.
Arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy miért folytatnak továbbra is újabb és újabb személyekkel szemben törvénytelen rendőri eszközökkel politikai hajtóvadászatot - a politikai ellenfeleikkel szemben. Miért?
Arra sem válaszoltak, hogy miért a haverjaikat juttatják több milliárdos megrendelésekhez.
Arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy miért nem fizetik ki az árvízkárosultaknak teljeskörűen az őket megillető kártérítést, pedig kongresszusukon ez év tavaszán, januárban még egy határozatot fogadtak el, amelyben felszólították a polgári kormányt, hogy teljeskörűen fizesse ki minden árvízkárosultnak egyébként a kárát.
Nem kaptunk választ arra a kérdésre sem - pedig több alkalommal nekirugaszkodtunk, próbáltuk önöket ilyen értelemben helyzetbe hozni és választ kapni a kérdésünkre -, hogy milyen módon is kívánják a magyar gazdák helyzetét javítani, milyen módon kívánják a kis- és középvállalkozók helyzetét javítani, milyen módon kívánnak abban a politikai megállapodásban vállalt kötelezettségüknek eleget tenni, hogy a kis- és középvállalkozók, a magyar gazdák versenyképességét még az uniós csatlakozás előtt javítani kell.
Nos, ezekre a kérdésekre egyetlenegyre sem adtak önök semmilyen választ, nemhogy érdemit - semmilyen választ. Öt óra eltelt, és ezek a kérdések továbbra is itt vannak előttünk, érdemi válasz nélkül. Nem nagyon tudok másra gondolni, mint hogy önök azért lapítanak itt, a parlamentben, és azért nem válaszolnak ezekre a kérdésekre, mert szeretnék túlélni az október 20-áig hátralévő időt, aztán majd az önkormányzati választások után - utánam az özönvíz! felkiáltással - lesz, ami lesz, és ezekre a kérdésekre meg fogjuk kapni a választ a költségvetés előterjesztésekor, és nagyon-nagyon sok embert, nagyon-nagyon sok választópolgárt keserű csalódás fog érni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me