LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Itt az előttem szóló mondta, hogy az első lépés iránya és nem a nagysága a lényeges, és hogy Magyarország jó úton halad. Én úgy gondolom, hogy már a tegnapi parlamenti vitában is megtapasztalhattuk, hogy ez az irány nem igazán jó. Hiszen akkor lenne jó az irány, ha a magyar dolgozók érezhetnék a saját pénztárcájukon is, hogy ez az irány jó, hiszen a tegnapi adótörvények tárgyalásánál kiderült, hogy számtalan termék és szolgáltatás áfája jelentősen emelkedni fog a bruttó 3 százalékos béremelés mellett, és jövőre komolyabb béremelést nem is terveznek. Én úgy gondolom, hogy ha a forint vásárlóértéke ennyire le fog csökkenni, mint ahogy már a tegnapi parlamenti vitában is ez elhangzott, akkor ez nem lehet jó irány, és nem Európába vezető irány ez.
A következő: abszolút nem lehetett látni, és nem tudni arról, hogy amik itt elhangzottak a mostani hozzászólásokban is a kormány részéről, milyen vállalkozások támogatásáról lehet itt a következőkben hallani, hiszen a költségvetésnek óriási a hiánya.
Honnan fogják előteremteni azokat a forrásokat, amelyekkel a magyar vállalkozókat versenyhelyzetbe szeretnék hozni majd az EU-csatlakozás során az európai vetélytársakkal?
Szeretném felhívni arra a kormány és a kormánypártok figyelmét, hogy erre a pontra nagyon jó lenne odafigyelni, hiszen a magyar munkavállalók adják a munkák legnagyobb részét, illetve a dolgozók legtöbbjét a magyar munkavállalók foglalkoztatják, és ha itt nem történnek meg azok a támogatások, amelyek az Európai Unió csatlakozásához feltétlenül szükségesek, akkor jelentős munkanélküliségre is lehet számítani, ha ezeknek a kis- és középvállalkozásoknak be kell zárni.
Szalay képviselő úr hozzászólásában majdhogynem már megszorító intézkedéseket lehetett sejteni - ez csak nem a következő Bokros-csomagnak az előszele? (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me