NYITRAY ANDRÁS

Full text search

NYITRAY ANDRÁS
NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagy érdeklődéssel figyeltem Szalay képviselő úr, államtitkár úr előadását arról a lírai irománynak aposztrofált beruházásösztönzési csomagtervről; ez sajátos, én még ilyen kormányzati alkotást, hogy lírai iromány, nem nagyon hallottam, de ez is valószínűleg az új idők szele.
Nos, én ennek a lírai irománynak az idézetében gyakorlatilag a magyar vállalkozások kapcsán csak a kis- és középvállalkozások alvállalkozóként, beszállítóként való közreműködésének valami homályos ösztönzéséről hallottam, ami nem igazán tölt el lelkesedéssel, mert én úgy gondolom, hogy az az irány, amit a Széchenyi-terv megcélzott, nevezetesen a magyar vállalkozásoknak - és nemcsak a kis- és közép-, hanem azért akadnak már magyar nagyvállalkozások is - az európai uniós átlaghoz és az ottani kis-, közép- és nagyvállalkozásokkal való versenyképessé tételéhez járult volna nagymértékben hozzá a továbbiakban, ha az önök kormánya ezt csírájában el nem fojtja. Nos, ezek után én el tudom képzelni, hogy az ide jövő külföldi befektetők és beruházók igen jókedvűek lesznek, mint a harmadik láb esetében erről szó esett, ugyanis nem lesz nekik hazai konkurenciájuk, mert azokra, úgy tűnik, nem sok gondot fordítanak, és nem is nagyon látszik ez a szándék.
Nos, ezt mindennek lehet nevezni, csak jó iránynak nem, úgyhogy én azt gondolom, hogy ha ezt önök jó iránynak tartják, akkor ez nem a Magyar Köztársaság érdekeit képviselő jó irány, hanem az ide jövő, isten tudja, honnan, beruházó külföldi vállalkozóknak az érdekeit fogja szolgálni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me