DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Balogh képviselő úr felhánytorgatta az MDF-nek immár 12 éves sérelmét, azt, hogy a Magyar Televízió annak idején nem közvetítette az Antall-kormány eskütételét. Tisztelt Ház! Csak emlékeztetni szeretnék; az Antall-kormány eskütételével egy időben valamilyen fontos futball-világbajnoksági mérkőzés zajlott. Szomorú tény, tisztelt képviselőtársaim, de mindannyiunknak szembe kell néznünk vele: a mi polgártársainkat nagyságrenddel jobban érdekli egy futball-világbajnoksági mérkőzés, mint egy kormány eskütétele. Tisztelt Ház, nem örülök annak, hogy ez így van, de azt gondolom, ez a Ház - a túloldalt ülők is, időnként sajnos mi is - sokkal járult hozzá ahhoz, hogy ez így legyen. Ettől még ez a tény tény, és egy közszolgálati televíziónak azt kell közvetítenie, amire várhatóan tízszer annyi ember kíváncsi.
Hogy törvénytelen volt-e az előfizetési díj átvállalása, már százötvenszer lefolytattuk ezt a vitát. Én nem tudom, miért lenne törvénytelen az, ha bejelentem, hogy valaki helyett valamit ki szeretnék fizetni. Az én gyerekeim szoktak autóbuszon és villamoson utazni, én szoktam megvenni a bérletüket, és még soha nem jött a BKV, hogy fel fog engem jelenteni, mert nem a gyerekeim fizetik ki, hanem én.
Ami pedig Lezsák képviselő úrnak a legutóbbi kétperces felszólalását illeti, én nem azt mondtam, hogy bizonyítékom van rá, képviselő úr. Azt mondtam, hogy tanú van rá. Eddig is volt persze, csak most már jelentkezett a tanú, bejelentkezett, és azt mondta: igen, én voltam a paktumot kötő egyik fél, és - amint eddig gyanították önök - ők voltak a másik.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me