DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Tisztelt Hallgatóság, Rádióhallgatóság! Azért kértem szót, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy az MSZP-s vezérszónok egy fiatalember volt - nem látták a képernyőn. Valószínűleg jóval 1956 után született (Derültség a kormánypárti padsorokból.), ezért az az érzésem és meggyőződésem, hogy itt megint a Szocialista Párt és a baloldal szokásos cinizmusával állunk szemben, ami annyit jelent, hogy egy fiatalembert kértek fel arra, hogy mondjon el egy történelemhamisító beszédet.
Rajta kívül még három-négy MSZP-s képviselőt látok a teremben, abból kettő hivatalból van jelen, az államtitkár úr és a frakcióvezető úr. Ennyien érdeklődnek, de gondolom, egyszerűen nem mernének az emberek szemébe nézni egy olyan történelemhamisítás előadása mellett, hogy itt egy két és fél éves korszakot dolgozunk fel, mert a fiatalember, akinek ugyan felsőfokú végzettsége van, vagy az iskolában nem mondták meg neki, vagy a szülei hallgatták el, hogy a dicsőséges ’56-os forradalom október 23-tól november 4-ig tartott, utána a terror jött, aztán borzalom, és utána jött az önök negyven éve.
Kérem szépen, nálunk mind a mai napig a környéken és mindig és most azért szólok, azért a sok százezer emberért, aki november 4-én is kiteszi a gyertyát az ablakba, és mindenütt ég a gyertyafény, nem a halottak napi gyertya, fiatalember, ha nem mondták volna meg a szülei, nem egy nagy gyertyát teszünk ki november 1-jén, ami november 4-én is világít! November 4-én kitesszük az ’56-os gyertyákat, egyre kevesebb helyen - maguk miatt!
(18.30)
Én azokkal az emberekkel érzek együtt, azokkal a százezrekkel, akik mind kirakják november 4-én az ’56-os halottaink és az ország veszte miatt a gyászgyertyákat. Nem tudom, remélem, az ön szülei is kirakták; vagy önnek nem mondták meg, mikor megkérdezte odahaza, hogy vajon a gyertya miért ég - akkor azt mondták, hogy a halottakért ég. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Hát azokért ég.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me