BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Egy idézetet szeretnék mondani a kormányprogramból, amelynek megállapításaival egyetértek: “Jelentős forrásokat kap a hulladékkezelés is. Elkerüljük a lakossági igénybevételi díjak túlzott emelkedését, ezért a fejlesztések finanszírozásában az államháztartás és az Európai Unió forrásait tekintjük alapvetőnek a 2002-2004. közötti kormányprogramban.”
Nagyon örvendetes dolognak tartom, hogy végre elkezdődik a hulladék kezelésében, gyűjtésében is a lakossági igénybevételi díj túlzott emelésének lehetősége, ez elkerülendő lesz, főleg akkor, ha az állam korábban is, most is jelentős pénzekkel támogatja a gyűjtést, kezelést és tárolást. Az államilag támogatott hulladékkezelő hely, azaz depónia használati és a hulladékgyűjtés díjának emelkedésére a székesfehérvári regionális hulladék-lerakóhely rossz példa. Itt jelentős, többszöri vagyonvesztés után az önkormányzat végül is annak a depóniakezelőnek adta a jogot, aki arra nem is adott be pályázatot. Majd pedig többszöri állami támogatás után, az inflációt többször jelentős mértékben meghaladó szemétszállítási és gyűjtési díjat állapított meg.
A kérdésem, tisztelt államtitkár úr, hogyan kívánják, kívánjuk az önkormányzati árhatósági díjat megváltoztatni, befolyásolni állami eszközökkel. Kivizsgálják-e azokat az eseteket, amelyekben feltűnően aránytalan az önkormányzatra eső támogatás és a jelentős szemétdíjat befizetőkre fejlesztési költségként áthárított teher? Tehát kivizsgálják-e, amikor az önkormányzat jelentős támogatást kapott, és jelentős fejlesztési költséget hárított át? A regionális hulladékgyűjtők esetében az önkormányzatok között milyen módon teremtenek harmóniát?
Köszönöm szépen, kérem válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me