DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Egy szépen felépített interpellációt hallottunk. (Taps az MDF padsoraiból.) Egyetlen gond van vele, mégpedig az, hogy a kiindulópontja hamis. (Kuncze Gábor: Hát istenem!) Minden nem lehet a helyén.
Ön azt állította, hogy a Miniszterelnöki Hivatal 6 milliárd 800 millió forintot kíván mobiltelefonokra és telefondíjak fizetésére, tehát a szolgáltatásra fordítani GSM-rendszerben. Ez a kiindulópont hamis. Önnek tudnia kellene, hogy a Miniszterelnöki Hivatal egy közbeszerzési, központosított közbeszerzési pályázatot bonyolított le (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ezt nem tudják! - Puch László: Ebben nincs gyakorlatuk! - Kovács Kálmán: A közbeszerzést nem ismerik! - Derültség az MSZP padsoraiból.), olyan központosított közbeszerzési pályázatot, amely mögött több mint ezer állami és önkormányzati szerv mobiltelefon-igénye és díjigénye halmozódik és fogalmazódik meg. E központosított közbeszerzési pályázat eredményeként megkötött keretszerződéseknek a felső határa - ismétlem, több mint ezer szervezet esetében - 6,8 milliárd forint. Ez azonban egy keretszerződés! Szeretném a tisztelt Országgyűlés figyelmét felhívni arra, hogy ezt ki lehet tölteni, de ha nem tölti ki a több mint ezer szervezet, a szolgáltató oldaláról semmiféle igénnyel nem lehet fellépni, hogy miért csak három és fél vagy négymilliárd forintot költött a több mint ezer szervezet mobiltelefonálásra, telefondíjakra, illetve készülékekre. A dolognak ez az egyik része.
A másik része az, hogy takarékos megoldásokat alkalmazunk.
(11.40)
A Miniszterelnöki Hivatalban kiadtunk egy utasítást másfél hónappal ezelőtt, amely meghatározza, hogy egyes munkatársi kategóriákban milyen összegig számolható el a telefonálási díj. Ezt a hivatal fizeti, az afölötti résznél a munkatársnak zsebbe kell nyúlni, és neki kell fizetnie. Úgy gondolom, hogy ez a megoldás, ami újszerű a korábbi időszakhoz képest, lehetővé teszi azt, hogy a több mint ezer szervezetnél ilyen takarékos megoldással pusztán annyit lehessen mobiltelefondíjakra az állam pénzéből, a költségvetési összegekből elszámolni, amire a munkák során feltétlenül szükség van.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me