TIRTS TAMÁS

Full text search

TIRTS TAMÁS
TIRTS TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem arra vonatkozik, hogy húsz nappal ezelőtt levonult az eddig soha nem látott - én legalábbis nem láttam ilyet - árhullám, s a hírek szerint se volt több mint száz éve ilyen árhullám.
Hála istennek, elődeink jól megépítették itt, Budapestnél a védműveket. Ezzel együtt a kormányzat fejetlenségét tapasztaltunk az első napokban, és drukkoltunk mint ellenzékiek, hogy valahogy legyenek úrrá ezen, bár a kormány feje, a D-209-es, a Côte d’Azurön napozott ezekben a nehéz napokban. Ezzel együtt az árhullám levonult, szerencsésen megúsztuk mindannyian, a budapestiek, a kormány is, én azt gondolom. A kitüntetéseket kiosztották.
Budapesten három olyan terület volt, Óbuda, a Római-part, az óbudai hajógyári sziget, a Margitsziget és a Budafok-Háros-öböl, ahol nagyon komoly védekezést kellett megvalósítani. Itt szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, a polgári védelemnek, Budapest lakosságának, a honvédség megfelelő erőinek, akik ebben részt vettek.
Mégis, amikor a múlt héten meglátogattuk az óbudai hajógyári szigetet, sajnos az a helyzet állt elő, hogy továbbra is ott álltak a nagy vízfelületek. Ha minden igaz, a mai napon már erősen szivattyúzzák ezeket a vizeket, és talán nem tudja, államtitkár úr, de a budapestiek közül a hétvégén nagyon sokan kimennek erre a szigetre, ami egyébként korábban mint Diáksziget vagy Pepsi-sziget, hatalmas kulturális fesztivál színhelye volt.
Kérdezem az államtitkár urat, hogy abban a helyzetben, amiben most van az óbudai hajógyári sziget mit tervez tenni az illetékes tárca, a minisztérium. Mit tesznek azért, hogy gyermekeink, az óvodás korú gyerekek minél hamarabb birtokba vehessék egészséges állapotában a hajógyári szigetet? (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me