DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kósáné Kovács Magda képviselőtársam hozzászólásához fűznék néhány gondolatot, aki azt mondta, hogy a legdurvább intézkedés az iskoláztatási támogatás, és ott folytatnám, ahol Harrach miniszter úr abbahagyta.
Nevezetesen a “legdurvább intézkedést” azért megkérdőjelezem, pontosan azért, mert ha el tetszett volna olvasni a családok támogatásáról szóló törvényt egységes szerkezetben a végrehajtással, az kifejezetten kimondja, hogy abban az esetben, hogyha az iskoláztatási támogatás felhasználásának a szülő nem tesz eleget, akkor annak milyen módon kell utánajárni, és milyen módon kell a gyermek javára felhasználni.
Nem kívánom az egészet ismertetni, hiszen elolvasható, de az utolsót a végrehajtási rendeletből igen. Az eseti gondnoknál tartunk, ugye, amikor a szülő nem arra fordítja az iskoláztatási támogatást, hogy a gyerekét iskolába járassa, a gyámhatóság eljut odáig, hogy eseti gondnokot rendel ki a gyermek részére, az eseti gondnok biztosítja az iskoláztatási támogatás személyre szóló felhasználását - tehát a gyermek javára -, amelyről havonta számadással tartozik az őt kirendelő gyámhatóságnak. Nos, ennyit erről, képviselő asszony, hogy ki mikor csúsztat.
A másik pedig, amiről még szólnék: Kökény képviselőtársam azt mondta, mi tudjuk, hogy megvan a fedezet. Persze, hogy tudják, hogy megvan a fedezet, hiszen 320 milliárd forintot szétosztottak ebben az elmúlt száznapos ciklusban, aminek természetesen egyetlen fillérje sem az önök tevékenysége alatt teremtődött meg, hanem a polgári kormány négyéves munkája eredményeképpen.
Bevezettük a “segély helyett munka” elvet, és ez ma már az egész országban elfogadott. A segélyezés senkinek nem lehet célja, hanem igenis, a munkával elért eredmények alapján a munkabér az (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amiből meg kell élni a családoknak. Köszönöm, majd folytatom. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me