DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Szabó Zoltán képviselő úr mondata megütötte a fülemet, és gondolom, a kedves televíziónézőkét is. Azt hiszem, ez rendkívül irritáló, ugyanis ő azt mondta szó szerint - megpróbáltam leírni -, hogy a társadalom egyharmada nemigen jár szavazni, velük nem érdemes foglalkozni. Képviselő úr, én azt gondolom, hogy minősíthetetlen ez a megfogalmazás, és ha önök így gondolkodnak, akkor ez egyszerűen szégyen - maradjunk ennyiben. (Dr. Szabó Zoltán: Önök gondolták így !) A megkülönböztetés és a diszkrimináció pontosan önökre volt jellemző, amikor a Bokros-csomagot bevezették, és egyes családok helyzetét a megélhetési küszöb alá süllyesztették.
Sajnálatosnak tartom, hogy a képviselő úr úgy szól hozzá, hogy nem ismeri a ’98. évi LXXXIV. törvényt, annál is inkább, mivel a családi pótlék (Dr. Szabó Zoltán: Ismerem!) nem a családnak, hanem a gyereknek jár - mondta a képviselő úr. Én ajánlom a képviselő úr figyelmébe, és nem kívánom megismételni azt, amit az előbb elmondtam, hogy a családi pótlék a gyereknek jár, és abban az esetben, ha a szülő azt nem használja fel arra a célra, hogy a gyermeke iskolába járjon, akkor a gyámhatóság igenis jogosult eljárni.
Én mindenképpen azt mondom, hogy ezt a féket bele kell tenni továbbra is a törvénybe, mert azt hiszem, azzal senki nem ért egyet, hogy a családi pótlékot a hónap elején a szülők felvegyék, utána elvonuljanak vele a kocsmába, ott különböző dolgokra fordítsák, nem pedig a gyerek taníttatására. Soha nem fogjuk tudni elérni, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek taníttatása megoldódjon, tisztelt képviselő úr, abban az esetben, ha nem vesszük kontroll alá a családi pótlék kifizetésének és felhasználásának a módját!
Ezt mindenképpen ajánlom az önök figyelmébe, és azt hiszem, a gyerekek elsődleges célja és érdeke, hogy a szülők a családi pótlékot a gyermek javára fordítsák.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me