DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS

Full text search

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS
DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS igazságügyi minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A jelenkori magyar demokrácia régóta megoldatlan problémáját jelenti a legfőbb közjogi méltóságok olyan elhelyezése, amely összhangban áll közjogi jogállásukkal, más közjogi tényezőkkel való alkotmányos viszonyukkal, továbbá feladatkörük protokolláris és biztonsági igényeivel. Jelenleg a köztársasági elnök és hivatala, valamint a miniszterelnök és apparátusának egy része az Országház épületében van elhelyezve.
A hazai alkotmányos rendszerben a köztársasági elnök a legfőbb közjogi méltóság, aki kifejezi a nemzet egységét. Ebből eredően a pártok és a hatalmi ágak felett áll, és e ténnyel nincs összhangban, hogy a köztársasági elnök mintegy a parlament vendégeként látja el feladatait. A magyar köztársasági elnök alkotmányos jelentősége megkívánja, hogy hivatala független legyen minden más állami szerv épületétől, és ne kelljen más alkotmányos tényezők vendégszeretetére szorulnia.
A nemrégiben helyreállított budavári Sándor-palota az eredeti koncepció szerint a miniszterelnöki kabinet befogadására készült. A miniszterelnök úr azonban nem kívánta elfoglalni a fényűzően berendezett, inkább protokolláris célokra, mint operatív kormányzati munkára alkalmas palotát, ezért szakértőket kért fel annak megvizsgálására, hogy a palota miként hasznosítható a legméltóbban. A nagy tekintélyű szakértők az épületet a köztársasági elnöki palota céljára javasolták felhasználni. Ezzel mind a köztársasági elnök úr, mind a parlamenti pártok egyetértettek.
A Sándor-palota ideális elhelyezést biztosít a köztársasági elnöknek a hivatali és nemzetközi kapcsolataival összefüggő feladatai ellátásához. Az épület elhelyezkedése, színvonala a Magyar Köztársaság elnökének hivatalát a hasonló berendezkedésű európai államok államfőinek hivatalait magukba foglaló paloták sorába emeli. Emlékeztetek arra, hogy például a cseh köztársasági elnöki palota, a prágai Hradzsinban található.
A Sándor-palotában működő köztársasági elnöki hivatal jól tükrözi, mintegy szimbolizálja azt a legmagasabb közjogi pozíciót, amelyet az alkotmány kijelöl a Magyar Köztársaság elnökének, továbbá kifejezi azt a tiszteletet és megbecsülést, amit a nemzet érez a mindenkori köztársasági elnök iránt. A törvényjavaslat azt célozza, hogy törvény rögzítse: a Sándor-palota a jövőben a köztársasági elnök és hivatala elhelyezésére szolgál. E törvény alkotmányos jelentősége abban is megragadható, hogy e lépéssel mintegy a köztársasági elnök elhelyezése összhangba kerül az alkotmányos helyzetével, a hatalmi ágaktól való függetlenségével.
Ellenzéki oldalról nemrégiben felmerült az a követelés, hogy az Országház épületéből távoznia kell mind a köztársasági elnök, mind a miniszterelnök hivatalának, mert elfogadhatatlan, hogy ugyanazon épület adjon helyet a törvényhozásnak és az említett két közjogi méltóságnak. A Fidesz erre vonatkozó országgyűlési határozati javaslata felkérné a kormányt, hogy 2003. április 30-áig vizsgálja meg, milyen lehetőségek vannak a kormánynak a Parlamenten kívüli elhelyezésére, és készítsen ütemtervet, továbbá az Országgyűlés 2003. január 1-jétől a Sándor-palotát biztosítsa a köztársasági elnök elhelyezésére.
Egyetértek azzal, hogy nem szerencsés az elmúlt évtizedekből örökölt jelenlegi állapot, amelyen előbb-utóbb változtatni indokolt. Az alkotmányos szempontból is ellentmondásos helyzet feloldásának első lépéseként a legfőbb közjogi méltóság, a köztársasági elnök költözhet új épületbe.
Egyetértünk abban is, hogy a miniszterelnök elköltöztetése is fontos törekvés kell hogy legyen, itt azonban számos szempontnak megfelelő megoldást kell találni, többek között azt, hogy a Parlamenthez közel legyen, alkalmas legyen a Miniszterelnöki Hivatal vagy legalább a miniszterelnök közvetlen munkatársainak elhelyezésére is. Ezen a kérdésen dolgozni kell, de szeretnék emlékeztetni arra, hogy az előző kormány is több, sikertelennek bizonyult elképzelést követően döntött a Sándor-palota mellett.
Végül meg kell említeni, hogy a törvényjavaslat alkotmányügyi bizottsági vitájában az ellenzék képviselői kifogásolták, hogy miért a legfőbb közjogi méltóságok tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló törvényben kell szólni a Sándor-palota új funkciójáról. Ennek két oka is van. Egyrészt, bár az elnöki hivatalnak a Sándor-palotába költöztetése önmagában nem igényelne törvényi szabályozást, a köztársasági elnök úr személyesen igényelte ennek törvényi rögzítését, amely igényt méltányolnunk kell. Másrészt pedig más törvény nem jöhet szóba, mint a közjogi méltóságok tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló törvény, mert a köztársasági elnöki hivatalról csak ez a törvény rendelkezik, továbbá a hivatal elhelyezése a legszorosabb összefüggésben van a köztársasági elnök juttatásaival is.
A törvényjavaslatnak és a Fidesz országgyűlési határozati javaslatának, valamint a kormány törekvéseinek vannak közös pontjai, sőt úgy is fogalmazhatok, a törekvések iránya valószínűleg azonos. Ha pedig azonos, akkor meg lehet találni azt az ösvényt, amely elvezet a kölcsönösen elfogadható döntéshez. A kormány részéről is támogatásra érdemes lehet az országgyűlési határozati javaslat azon része, amely a miniszterelnök elhelyezésével függ össze, amennyiben az ellenzék is támogatja a legfőbb közjogi méltóságok juttatásait szabályozó törvénynek a köztársasági elnök elhelyezésére irányuló módosítását.
Tisztelt Országgyűlés! Meggyőződésem, hogy a magyar nemzet egyetértésével találkozik, ha az adófizető polgárok pénzéből helyreállított Sándor-palota a jövőben a Magyar Köztársaság mindenkori elnöke kiemelkedően felelősségteljes feladatainak ellátását szolgálja majd. Ezt alátámasztja az a nem múló nagy érdeklődés, amely a palota látogatóinak nagy számában is megnyilvánul.
(14.50)
Kérem ezért, hogy ez a nemzeti egyetértés nyilvánuljon meg a köztársasági elnök hivatalának méltó elhelyezését szolgáló törvényjavaslat elfogadásában, hasonlóan a most módosítandó törvény megalkotásakor tapasztalt teljes egyetértéssel. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me