ARNÓTH SÁNDOR

Full text search

ARNÓTH SÁNDOR
ARNÓTH SÁNDOR (Fidesz): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! A szövetkezetek külső üzletrészeinek felvásárlása sok problémát vetett fel az utóbbi években. Általános volt az a gyakorlat, hogy a tsz-vezetők, a tagságot félrevezetve, a névérték töredékéért vásárolták fel dolgozóiktól ezeket a papírokat. Az én választókerületemben jellemző volt az 1-2-2,5 százaléktól egészen a 15 százalékig történő felvásárlás, tehát ennyit fizettek összesen a tsz-tagoknak.
Könnyű volna ezt azzal elintézni, hogy eladták, és vége, nincs tovább, nincs keresnivaló ebben az ügyben. A feltűnő értékaránytalanság és a tudatos megtévesztés, valamint az egzisztenciális fenyegetés hatására létrejött szerződések semmiképpen nem adhatnak alapot arra, hogy ezek az emberek az üzletrész-felvásárlásokból kimaradjanak. Úgy gondolom, a vételár és a kibocsátáskori névérték közötti különbség mindenképpen jár az egykori dolgozóknak, hiszen azért ők dolgoztak meg, és nem azok, akik még vaskos adó-visszatérítést is kaptak az egykori dolgozóik kifosztása után. Ilyen volt Nádudvaron, ilyen volt Kabán és Püspökladányban is, de sorolhatnám a példákat.
A kérdés tehát az: hogyan kaphatják meg az üzletrészükért járó pénzüket azok a kisemberek, akiket a helyi munkavezetőik kifosztottak, legyenek ők Kabán, Püspökladányban, Nádudvaron, vagy bárhol, más helyen?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me