SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Noha a Gellért fürdőt ért valóban jelentős csapás elsősorban turisztikát érintő kérdés, azért igyekszem válaszolni. Szeptember 10-én a főpolgármester úr, Demszky Gábor, Horváth Gábor, a Budapest Gyógyfürdői vezérigazgatója és Betegh Sándor úr, a Danubius Rt. vezérigazgatója sajtótájékoztatót tartottak, és onnan ismerhettük meg, hogy az előállott kár több száz millió forint nagyságrend körüli. Azóta tudjuk, hogy még újabb károk kerültek a leltárba.
A képviselő úr által felvetett lehetőségekre a következőket tudom mondani. A közterhek mérséklését illetően: a Fővárosi Önkormányzat nevében Demszky Gábor főpolgármester úr ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat a Gellért-terasz idei 6 millió forintos díját elengedi. Az iparűzési adó: a kormánynak nincs arra felhatalmazása, hogy iparűzési adót, bármely közteherfizetést elengedhessen, különösképpen így van ez az iparűzési adó esetén, mely egyébként helyi adóként működik, tehát illetékességből is a Fővárosi Önkormányzathoz, az önkormányzat adóhatóságához kell e célból fordulni, méltányosságra hivatkozva.
Sem a fürdő, sem a szálloda nem nyújtott be eddig még pályázatot, aminek fő oka feltételezhetően a tulajdonviszonyok rendezetlensége. Nem tisztázott ugyanis véglegesen, hogy a Danubius Rt. tulajdonát képező Gellért Szálló és Budapest Gyógyfürdői Rt. tulajdonában és kezelésében lévő Gellért Gyógyfürdő telekkönyvi határa hol van megállapítva, ha egyáltalán meg van állapítva. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm szépen, majd folytatom a második percben.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me