DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön kérdése felért egy önvallomással: a saját kormánya kritikájaként is felfogható ez. A felhozott eset az Ecser-Donáti Szövetkezet esetében, úgy gondolom, ön előtt is ismert, hogy ezek a tagok annak idején éltek a kiválás lehetőségével, tehát kivitték a szövetkezetből a vagyont az üzletrészük fejében, és mindenki szabadon eldönthette, hogy ezzel a vagyonnal mit kezd: új szövetkezetet alapít, eladja. Tehát ilyen értelemben, ön is tudja, az üzletrész mint jogalap ebben az esetben megszűnt, az önök kormánya pedig az üzletrész megvásárlására tett vételi ajánlatot - ebben az esetben, ha megszűnik egy üzletrész, nincs miről beszélni. Úgy gondolom, ez egyértelműen mutatja az ellentmondását annak a megoldásnak, amelyet önök alkalmaztak.
Természetesen az, hogy visszakérik a pénzt, nyilvánvalóan valamilyen adatszolgáltatási problémán vagy jogszerűtlen eljáráson alapulhat. Eddig folyamatosan biztosítottuk az üzletrészek kifizetésének anyagi feltételeit, folytatódott a már felszámolás alatt álló szövetkezetekben a külső és nyugdíjas üzletrész-tulajdonosok kifizetése, akiknek egyébként a bejelentési határideje szeptember 30-án jár le.
Szeretném megnyugtatni a képviselő urat, hogy az alanyi jogú üzletrész-tulajdonosok vonatkozásában az eljárás folytatódni is fog a költségvetés lehetőségeinek függvényében.
Azokkal az üzletrész-tulajdonosokkal, akik viszont már döntöttek az üzletrészükről, kiváltak vele, társaságba vitték, értékesítették, a Medgyessy-kormány sem tud mit kezdeni, mint ahogy önök sem tudtak.
Köszönöm, és kérem a válaszom elfogadását.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me