DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Igyekszem eleget tenni elnök asszony felszólításának, bár érinteni fogja az előző kétpercest is. Ha jól emlékszem, a vezérszónoklatban Veres János képviselő úr már elkövette azt a hibát, amelyre most Révész Máriusznak válaszolva ugyancsak sort kerített. Úgy beszélt különféle, általa feltételezett szabálytalanságokról, tisztázatlanságokról állami támogatások, Országimázs Központ kapcsán, mint amelyekről már bizonyítékok vannak, mindenki látja.
Nos, szeretném magam is óvatosságra és mértéktartásra kérni képviselő urat; egyelőre nem bizonyítékokról van szó, vádaskodásokról van szó, vádakról van szó. (Dr. Veres János felmutat egy iratcsomagot.) Bizonyítékokról akkor kell beszélni, ha erről valamilyen erre hivatott szerv - leginkább a büntetőeljárásban - határozatot hozott vagy egyértelműen bebizonyította. Egyelőre ilyesmiről nincs szó, legfeljebb arról, hogy a közpénzügyi államtitkár úr időnként sajtón keresztül rosszallását fejezi ki rendőrségnek, ügyészségnek, egyik-másik hivatalos szervnek, ha nem az ő elvárásai szerint folytatja az eljárását. (Dr. Veres János a fejét rázza, az iratcsomagra mutatva: ÁSZ!) Hál’ istennek egyébként, hisz neki az a dolga, hogy független legyen, és csak a tényeknek és a rendelkezésére álló bizonyítékoknak higgyen. (Dr. Veres János ismét felmutatja az iratcsomagot: Állami Számvevőszék!)
Tehát azt szeretném kérni, ne a vádaskodásokat próbáljuk tényeknek beállítani, hanem beszéljünk a tényekről, és akkor sokkal korrektebb és tárgyilagosabb vitát lehet folytatni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me