DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Elnök asszony, megígérem, hogy a következőkben visszatérek a korábbi intelmeihez, de most még kénytelen vagyok Keller képviselő úr hozzászólására reagálni, nagyon röviden.
Képviselő úr, a kritika nem támadás. Amikor Varga Mihály elmondta az álláspontját, akkor valóban szót ejtett kritikai megjegyzésekről a jelenlegi kormánypolitikát illetően, de nagyon nagy baj az, ha állami vezetők, állami képviselők a kritikát támadásnak érzik - rossz asszociációkat kelt az ilyen. Mint ahogy valóban, ha a vádakat bizonyítékoknak tekintjük, ugyancsak rossz asszociációkat kelt; és ebben az összefüggésben hoztam szóba, hogy az sem szerencsés, ha állami emberek az arra hivatott független eljárásokat befolyásolni akarják, nyomást akarnak rá gyakorolni. Belátom, van előképe ennek: egy bizonyos herceg, Visinszkij - talán hallotta ezt a nevet - annak idején a sztálini Oroszországban a “bizonyítás bizonyítékok nélkül” című diszciplína és eljárás kidolgozója volt; ő gyakran megtette azt sztálini főállamügyészként, hogy kommentálta és utasítgatta az igazságszolgáltatás és a nyomozó hatóságok eljárásait. Jobb az ilyesmitől tartózkodni, rábízni a független és szakszerű eljárásokra.
Ha valóban hibák vagy bűnök derülnek ki egy ilyen eljárás végén, akkor viselnie kell a következményeit annak, akit ez terhel; ellenben ha nem, akkor majd tessék bocsánatot kérni azoktól, akiket alaptalanul megvádoltak. És nem szerencsés, még egyszer mondom, sem a nyomásgyakorlás, sem a vádakat tényekként vagy bizonyítékokként beállítani. Várjuk ki az eljárások, a normális, a logikus és a tisztességes eljárások végét, és utána lehet nyilatkozni!
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)
(13.30)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me