DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Font képviselő úr hozzászólására három apró reagálást tennék. Eléggé sajátságos matematika az, amit a képviselő úr az imént felvázolt a nyugdíjak… (Font Sándor: De igaz!) Nagyon sajnálom, ha ön szerint ez igaz, ha ön ezt igaznak tartja. Szerintem akkor tanulni kellene egy keveset a matematikát.
A második megjegyzésem: amikor ön arról beszél, hogy tartalékképzés, meggyőződésem szerint elfeledkezik valamiről. 2001-ben, amiről most szó van a zárszámadásban, az akkori Fidesz-MDF-kormány olyan helyzetet teremtett, amilyen helyzetet nem lehet - nem lehet! - ebben a parlamentben még egyszer teremteni senkinek sem. Utólagosan úgy csinált pecsétráveretést az akkori parlamenti többséggel a kormányzati döntésekre, hogy az nem a parlamenti demokráciához, hanem a királysághoz lenne méltó. Szerintem Magyarország parlamenti demokrácia, ebből következően az a helyes eljárás, ahogy most cselekedtünk ebben az évben, júliusban. A parlament döntésének eredményeképpen született meg a költségvetés módosítása, és utána történik a pénzek felhasználása.
A harmadik megjegyzésem: képviselő úr, jó lenne, hogy amikor megpróbál összehasonlítani periódusokat, időszakokat, akkor nem egy adat kiragadásával tesz összehasonlítást, hanem belehelyezi az egészbe. (Vincze László: Ugyanezt csináljátok! - Közbeszólások a Fidesz padsoraiból.) Jó lenne, ha figyelembe venné azt, hogy 1994-ben, amikor az akkori kormány átvette a költségvetési gazdálkodás felelősségét, olyan helyzetben vette át Magyarországon a költségvetést, amilyen helyzetet nem kívánok sem Magyarországnak soha még egyszer, sem semmilyen országnak a világon. (Tóth István közbeszól.) Ezért, amikor az azt követő… Tóth úr, ha szót kér, kapni fog! Köszönöm. Azt követően, amikor ön összehasonlítja a ’94-98 közötti időszakban a különböző jövedelemformák alakulását, kérem, vegye azt is figyelembe, hogy Magyarország milyen helyzetben volt. Csak az egész gazdaság összes mutatószámát figyelembe véve lehet megítélni helyesen a helyzetet. ’94-ben sajnos Magyarország a csőd szélén volt, az addig (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) kormányzó koalíció eredményeképpen.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me