BOTKA LAJOSNÉ

Full text search

BOTKA LAJOSNÉ
BOTKA LAJOSNÉ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Harmincöt évvel ezelőtt, 1967-ben került átadásra a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet, melynek létrehozásához az állam, a Vasutas Dolgozók Szakszervezete, a Vasutas Biztosítási Alap és sok ezer vasutas dolgozó egyéni adománnyal járult hozzá.
Ez a kórház és rendelőintézet ma is több mint 300 ággyal működik, több mint 400 magasan kvalifikált egészségügyi dolgozónak ad munkahelyet. Tevékenységével nemcsak a Tiszántúl vasutas dolgozói, hanem Szolnok és térsége lakosai számára is, elismert gyógyító intézmény.
2001-ben az akkori kormány a kórház gazdasági átvilágításáról döntött, és az átvilágítás eredményeit 2002 februárjában a kormány asztalára letette. Intézkedés azóta nem történt, viszont tény, hogy a kórház eladósodott. Az eddig a Szolnok városban és környékén nyilvánosságra került ismeretek vagy féligazságok nagyon-nagyon sok ember számára aggodalmat jelentenek.
A lakosság aggódik, mert a számukra kedvelt egészségügyi intézmény kerül veszélybe. Több kórházi osztály megszüntetéséről lehet tudni, több főorvos, kórházi dolgozó elbocsátásáról szólnak a hírek. A tulajdonostól a mai napig nem kaptunk egyértelmű véleményt és tájékoztatást az ügyben, mi lesz a MÁV Kórház sorsa Szolnokon? Sajnos, a közelgő önkormányzati választásokra tekintettel mint Szolnok város országgyűlési képviselője, attól félek, nehogy ez kampánycélokat szolgáljon. Kérdezem, miniszter úr, mit tervez a Gazdasági Minisztérium mint tulajdonos, mi lesz a szolnoki MÁV Kórház sorsa. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me