DR. FODOR GÁBOR

Full text search

DR. FODOR GÁBOR
DR. FODOR GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! A válaszát köszönöm, és a válaszából azt véltem kiolvasni, hogy egyfelől bízhatunk abban, hogy az antidiszkriminációs törvény megszületik a parlamentben, az Igazságügyi Minisztérium a parlament elé fogja terjeszteni, és én ezt nagyon fontosnak, jelentős előrelépésnek tartom.
Másfelől azt is érzékeltem, hogy azért még nem teljesen eldöntött az, hogy melyik úton indulunk el, hiszen a miniszter úr a válasza első részében utalt arra, hogy lépéseket tesznek abba az irányba, hogy a különböző jogszabályokban is erősítsék az antidiszkriminációs elemeket.
(10.40)
Én azt gondolom, hogy erről egy fontos vitát kellene lefolytatnunk, hogy melyik utat választjuk: az egységes törvényt vagy pedig a külön jogszabályokban megfogalmazott antidiszkriminációs szabályokat. Mind a kettő járható út, mind a kettő mellett szólnak érvek, de el kell dönteni, mert egy idő után óhatatlanul konfliktusok alakulhatnak ki a jogrendszerben. Remélem, hogy ez a kérdés is elénk kerül.
Köszönöm a válaszát (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és remélem, hogy az Igazságügyi Minisztérium őrködni fog az antidiszkriminációs szabályoknak a jogrendbe való minél intenzívebb beépítésén.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me