DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Asszony! Tisztelt Ház! Ha sikeres akarsz lenni a világban, ígérj meg mindent, és semmit se teljesíts! - mondta Napóleon kétszáz évvel ezelőtt. Úgy tűnik, hogy önök kezdik megfogadni ezt a tanácsot, hiszen a választási kampány során az MSZP a közbiztonság megerősítéséről, a rendőri fizetések emeléséről beszélt; ön is sokszor elmondta, hogy több rendőr az utcán nagyobb biztonságérzetet jelent a polgárok számára.
Ígéretei között, amelyeket a rendészeti bizottsági meghallgatáskor is megtett, megemlítette: “2400 rendőr hiányzik ma pontosan, ennyi üres státus van. Igen, ezeket fokozatosan fel kell tölteni, és ott kell lenni a rendőröknek, ahol az emberek látják, és érzik, hogy a rendőrség azt teszi, ami a dolga: vigyáz az emberek biztonságára.” Már kormányra kerülésük után látogatta meg a készenléti rendőrséget, ahol a következőket fogalmazta meg: “Nagyobb létszámot kell beiskolázni a rendészeti szakközépiskolába, a rendőrség létszámhiányát fel kell tölteni, és a létrehozandó új szervezeti egységekhez az állományt ki kell képezni.” Említhetném még a miniszterelnök személyes vállalásait, de ezt most nem teszem.
A minap a sajtóban viszont már mást olvashattunk, s több rendőri vezető is riadtan fordult hozzánk ez ügyben. Az egyik újság nagybetűs hírében az áll, hogy “Pénzügyi szigor az ORFK-n”, az alcím pedig többek között a következőt mondja: “Leállítják a képzési programokat”. A média állításait a rendőrség egyik felelős vezetője megerősítette, megtudhattuk, hogy korlátozzák a túlóradíjak kifizetését, valóban leállítják a képzési-továbbképzési programokat, az üzemanyag-felhasználást tíz százalékkal csökkentik, és meghatározatlan időre létszámstopot vezetnek be.
Ezek az intézkedések veszélyeztetik, tisztelt miniszter asszony, a közbiztonságot, hiszen a rendőrök közterületi jelenléte ezáltal csökken, így a polgárok biztonságérzete is. Ezért kérdezem: a választási kampány során és az elmúlt hónapokban (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) állított-e valótlant, vagy a rendőri vezetőknek adott utasításai az igazak a megszorító intézkedésekről?
Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me