GULYÁS JÓZSEF

Full text search

GULYÁS JÓZSEF
GULYÁS JÓZSEF (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Mindannyian emlékezhetünk arra, hogy a kampányfinisben látványos gálaműsorral, a Bánk bán című operafilm zártkörű díszbemutatójával nyitotta meg kapuit ismét az Uránia mozi, amelyet milliárdos beruházással újíttatott fel az Orbán-kormány. Szentendre alpolgármestereként tudom, hogy a felújításra költött közel 1,4 milliárd forint több mint tízszerese annak az összegnek, amelyet városunk közművelődésre, művészeti-kulturális támogatásra fordíthat.
Joggal vált ki tehát közfelháborodást az, hogy az április elején átadott Uránia mozi máris felújításra szorul. Rossz a légkondicionáló, penészedik a fal, az elmúlt szombat délelőtt meggyulladt a függöny, ha pedig esik, utána még napokig beázik az Uránia. A négy hónapja átadott mozi nagytermében vödrökbe csöpög a víz; ahogy mondják, a színpadon vödröket kell felállítani, és a filmeket hangosabban vetítik azért, hogy elnyomja a csöpögést.
A múlt heti sajtóban olvashattuk, hogy a tárca az Uránia felújításával kapcsolatosan vizsgálatot kezdeményezett. Mindezek alapján a következő kérdéseket szeretném feltenni a tárca képviselőjének:
Milyen indokok alapozták meg a vizsgálat elindítását? A vizsgálat kiterjed-e a személyi felelősség megállapítására? Kérdezem továbbá, hogy az eddigi ismeretek birtokában megfelelő gondossággal járt-e el az Orbán-kormány kultuszminisztériuma a beruházás bonyolításakor.
Várom az államtitkár úr válaszát. Köszönöm.
(11.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me