DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném először is megnyugtatni önön, az önnek adott válaszon keresztül az önkormányzatokat, hogy továbbra is az a beruházásösztönző stratégiánk lényege, hogy szeretnénk célzottan, meghatározott helyhez kötve bevonni a beruházókat, hogy munkahelyek százai, ezrei keletkezzenek.
Két ok miatt változtattunk az eddigi stratégián. Az egyik ok az, hogy hála istennek felgyorsult az uniós csatlakozási tárgyalások sora, ami miatt változtatnunk kell a beruházásösztönzési programunkon. A másik ok pedig az, hogy az ilyen források jelentős mértékben, egészen áprilisig megcsappantak. Ezért egy más jellegű, de ugyanígy az önkormányzati fejlesztésekre is számító beruházásösztönző csomagot fogadtattunk és fogadtunk el. A kormány azt tervezi, hogy bevezet új intézményeket: az adómentes beruházási tartalék intézményét; a csökkentett összegű tételes egészségügyi hozzájárulást, hogy munkahelyek keletkezhessenek; a K+F területen elnyerhető támogatások körét kibővítettük; az informatika terjedését segítjük a számítógépek amortizációs kulcsának megemelésével, hogy gyorsabban lehessen például őket leírni; növeljük a közbeszerzések arányát; és a tárcához tartozó szervezetek egyike kifejezetten azzal fog foglalkozni, hogy ne álljanak üresen ezek az ipari parkok, tehát hogy találjunk befektetőket.
Egyébként pedig olyan támogatásokat indítunk újra, amelyek a regionális centrum szerepbe kerülni kívánó befektetőket és ipari parkokat továbbra is támogatni fogják majd a jövőben is, és emellett bővíteni fogjuk a kínálatot, hiszen adott esetben a befektetők számára lesz mód annak a megválasztására, hogy ne csak tulajdont szerezzenek, hanem bérletet. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Ezek mind azt jelentik, és köszönöm a kérdését, hogy folytatni fogjuk ezt a stratégiát, és ebben az önkormányzatokra is számítunk.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me