LENGYEL ZOLTÁN

Full text search

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az MSZP és az SZDSZ választási kampánya során folyamatosan hangoztatta, hogy a gazdaságélénkítés és a befektetők megfelelő támogatásbiztosítása milyen fontos a nemzetgazdaság számára. A munkahelyteremtésről pedig úgy kommunikált, hogy enélkül elképzelhetetlen az emberek jólétének biztosítása.
Tisztelt Miniszter Úr! Mi történt, mióta e két párt kezébe került a kormányzás? Az ipari parki fejlesztésekre vonatkozó, Széchenyi-tervben biztosított támogatási fejezeteket megfojtották. Az ipari parkokban történő befektetésekhez nyújtandó fejezetet sem tartották folytatásra méltónak. Sőt, mi több, a munkahelyteremtő támogatásokat is megszüntették. A helyi önkormányzatok már megindították országszerte a parki beruházásokat, a saját tőkéjüket már felhasználták annak reményében, hogy a Széchenyi-terv pótolja a hiányzó befektetési összeget. Ezek az önkormányzatok most likviditási gondokkal küzdenek, azzal kiegészítve, hogy ott állnak a már elkezdett, de be nem fejezett parkjaikkal. Se befektető, se pénz, se új munkahely.
E tények megtapasztalásával kérdezem a tisztelt miniszter urat, hogyan létezik, hogy várjuk a befektetőket, de mindent elkövetünk azért, hogy ne jöjjenek, hisz még a meglévő támogatásokat is megvonjuk tőlük. Hogyan képzeli el a kormány a tisztes megélhetéshez való jogot a valóságban akkor, amikor az új munkahelyekhez való támogatást megszünteti? Mit kíván segíteni azokon az önkormányzatokon, akik lehetetlen helyzetbe kerültek a döntés következtében? Mi lesz azokkal a befektetőkkel, akik a megfelelő gazdasági környezet reményében Magyarországra csoportosították tőkéjüket?
Várom szíves válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me