DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Örülök, hogy ha kis késedelemmel is, de módom van önnek válaszolni erre az interpellációra; bár meg kell jegyeznem, hogy ha ön indult volna a pályázaton, akkor valószínűleg elkésett volna a pályázat beadásával. Ebben az ügyben... (Moraj az ellenzéki pártok soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból: Szégyelld magad! Arrogáns!)
Ebben az ügyben több alkalommal elmondtam, hogy politikai tisztogatás nem történt. (Felzúdulás az ellenzéki pártok soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból: Mit beszélsz?!) A kistérségi megbízottak 2000-ben történt kinevezése kapcsán két alapvető probléma volt. Az egyik az, hogy pályázat nélkül történt meg a kinevezésük. (Moraj az ellenzéki pártok soraiból.) A másik az, hogy meglehetősen sokan kellő felkészültség, kellő képzettség nélkül kerültek ehhez a poszthoz. (Moraj az ellenzéki pártok soraiból.) Ez év nyarán részletes tájékoztatást kértünk a társulásoktól, és részletes beszámolót kértünk a kistérségi megbízottaktól. Az itt kapott információk győztek meg bennünket arról, hogy pályázatot kell kiírnunk.
A pályázat alapján 822 személy közül választották ki munkatársaim, illetőleg azok a bizottságok, amelyek régiónként működtek, az új kistérségi megbízottakat.
(10.20)
Ők december 31-ig kapták meg a megbízásukat. Abban az esetben, ha valamelyikük vagy egy részük nem felel meg ez alatt az időszak alatt azoknak a megnövekedett feladatoknak és felelősségnek, amit a kistérségi megbízottak munkája kapcsán elvárunk, akkor ígérhetem, hogy azoknál a személyeknél újból cserére kerül sor január 1-jét követően.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me