DR. LÁSZLÓ CSABA

Full text search

DR. LÁSZLÓ CSABA
DR. LÁSZLÓ CSABA pénzügyminiszter: Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Valóban, ma reggel sikerült, ma hajnalra fejezték be azt a nyomtatási munkát a Pénzügyminisztérium nyomdagépei, amelynek hatására be tudtuk nyújtani az adócsomagot, illetve az egyszerűsített vállalkozási adóról szóló törvényjavaslatot a tisztelt Háznak.
Abban a tekintetben valóban egyedi ez a személyi jövedelemadó-javaslat, hogy ’94 óta - amióta megnézték a kollégák - ez a legnagyobb adócsökkentés, amely egyetlen évben megtörtént a személyi jövedelemadó rendszerében. ’97-ben volt hasonló mértékű adócsökkenés, amikor körülbelül 2 százalékponttal csökkent az adóterhelés a személyi jövedelemadóban, és 2003 lesz a következő év, amikor több mint 2 százalékkal csökken.
’98-2002 között szinte folyamatosan minden évben nőtt az adóterhelés, és talán a százalékok, illetve a tizedek nem mondanak túl sokat, de itt egy százalékpont több mint 60 milliárd forintot jelent. Ez az adócsökkentés körülbelül 130 milliárd forinttal többet hagy a lakosság zsebében ahhoz képest, mint amit 2002-ben kellett volna a 2002-es szabályok szerint fizetni.
Fontos megemlíteni még a 2004-es adótáblát is: úgy, ahogyan a kormányprogram ígérte, két évre kiszámítható szabályokat szeretnénk beterjeszteni, ezért tartalmazza többek között a 2004-es adótáblát a törvénycsomag, amely további előrelépést jelent mind a sávokban, de 2004-ben már a kulcsok csökkentésében is.
A következő hetekben mind a bizottságokban, mind itt, a plenáris ülésen, azt hiszem, hogy érdemi és részletes vitát lehet majd folytatni az adótörvényekről. Azt kérem, hogy november közepéig ez a vita folyjon le, hogy november 15-éig, a hatályos törvényeknek megfelelően 45 nappal a hatálybalépés előtt ki lehessen hirdetni az adótörvényeket.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me