SZÁSZFALVI LÁSZLÓ

Full text search

SZÁSZFALVI LÁSZLÓ
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Nagyon sajnálom, hogy államtitkár úr ilyen helyzetbe került, mert én a miniszter úrtól szerettem volna kérdezni. Érdekes, hogy itt, tőlem jobbra a miniszter úr éppen hallgatja a mi felemelő dialógusunkat.
Nos, a miniszter úr azt kérte ebben az ominózus levelében, hogy az egyházak nyilvánítsanak véleményt a jászladányi eset kapcsán. Én arról szeretném tájékoztatni önt, államtitkár úr - nyilván mindannyian tudjuk ezt -, hogy az egyházak kétezer év óta, Magyarországon ezer év óta, évszázadok óta, évtizedek óta folyamatosan véleményt nyilvánítanak. Természetesen nem sajtókampányokkal, nem csinnadrattával, hanem csendes, napi szolgálatukkal, ami a társadalomnak és az embereknek a szolgálata.
Én azt gondolom, hogy néhány konkrétumot nyugodtan meg lehet említeni, hiszen például folyamatosan zajlik egy hodászi cigánypasztoráció ebben az országban; megkezdődött a római katolikus püspöki kar által elfogadott cigányügyi program; a különböző karitász szeretetszolgálatok segélyprogramjai szintén a romatársadalom felemelését szolgálják; a református cigánymisszió működése évtizedes múltra tekint vissza; megjelent egy evangéliumi kötet cigány művészek illusztrációival; novemberben lesz az alapkőletétele Hosszúpályiban egy cigány közösségi háznak. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Én azt gondolom, hogy ezek olyan konkrét tények, amelyek arról beszélnek, hogy az egyházak ezt a munkát folyamatosan végzik.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me