DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön azt említette, hogy a kormány kiéhezteti a Magyar Televíziót és a Magyar Rádiót. Nehezen tudnám elképzelni, hogy két hét alatt ezeket az intézményeket ki lehetne éheztetni.
A másik: ön olyan szereposztást ajánl a kormánynak, miszerint az egyik oldalon a Magyar Rádió és a Magyar Televízió működése áll, a másik oldalon pedig a kormány, amelyik odatolja a milliárdokat. Illetőleg talán még ezt sem ajánlja, mert ha odatolja a kormány a milliárdokat, akkor valamiféle függőségi viszonyba kerül a Magyar Rádió és a Magyar Televízió a kormánytól. Kérdezem akkor: nem kerül függőségbe egy készfizető kezességvállalás esetén?
A készfizető kezességvállalás, amit a korábbi kormány eldöntött és a jelenlegi kormány visszavont, tulajdonképpen álságos dolog. A készfizető kezesség ugyanis ebben az esetben nem más, mint burkolt támogatás. Mintha a költségvetés tartalékából azt az összeget, amelyre készfizető kezességet vállal a kormány, adná egy az egyben a Magyar Televízió és a Magyar Rádió részére. Ami a kormányt inspirálja ezekben az ügyekben, mint minden más ügyben: sehova nem lehet, nem szabad az adófizetők pénzéből számolatlanul, ellenőrizetlenül milliárdokat biztosítani.
Ami viszont az előfizetési díjak megszüntetését illeti, ennek a végleges rendezése reményeink szerint a médiatörvény módosításával fog megtörténni, megvalósulni, olyan módon, hogy ennek a kompenzációja ne okozzon valamiféle függőséget a kormány oldaláról a média részére.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok részéről.)
(13.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me